700 грама
пилешко филе
2 яйца150 грама моцарела
½ чаена чаша домашна майонеза
2 стръка пресен босилек
1 червена чушка
⅓ чаена лъжичка лют червен пипер
сол и черен пипер
2 супени лъжици нишесте
2 супени лъжици галета
Приготвяне:
Нарежете пилешкото филе на много ситни
парченца. Поставете месото в голяма купа. Прибавете ситно нарязаната чушка. Настържете моцарелата и счупете двете
яйца при месото. Прибавете и нарязания босилек. След това добавете
майонезата и подправките, разбъркайте. Накрая прибавете нишестето и галетата.
Смесете всичко много добре. Покрийте сместа и я оставете за 30 минути.
Поставете голям тиган на котлона и 2-3
лъжици олио за пържене в него. Загрейте на средно висока температура.
С помощта на лъжица за сладолед,
поставете от сместа в тигана и притиснете леко, за да оформите кюфтета.
Изпържете и от двете страни до златисто-кафяво. Не прекалявайте, за да останат кюфтетата сочни.
Ех, че вкусно изглеждат Танче! /сърчице/
ОтговорИзтриванеЧудесни са!
ОтговорИзтриване