Необходими
продукти:
300 грама спанак
2
скилидки чесън
½ чаена
лъжичка сол
черен пипер
1 чаена
лъжичка сушен риган
4 белтъка
4 супени
лъжици нишесте
За плънката:
120 грама
сирене Дунавия
120 грама
крема сирене
50 грама
заквасена сметана
2 скилидки
чесън
1 чаена
лъжичка сушен копър, може и пресен
1 шепа
печени орехи
1 червена
чушка, нарязана на ленти
Приготвяне:
Измийте и
почистете от дръжките спанака. Поставете голяма тенджера на котлона и кипнете
вода в нея. Овкусете с една чаена лъжичка
сол.
Поставете
спанака и го задушете за 3-4 минути. Извадете го от горещата вода и го
поставете в студена. Оцедете го добре и го поставете в голяма купа. Прибавете
към него чесъна с подправките и пасирайте.
Включете
фурната да загрява на 190⁰С.
Разбийте
с миксер белтъците на сняг с малко сол и ги прибавете към спанака, като разбърквате
внимателно със силиконова шпатула. Накрая пресейте нишестето върху сместа и
разбъркайте отново.
Застелете
голяма тава с хартия за печене и изсипете спаначената смес. Разпределете добре.
Изпечете за
10 минути в предварително загрятата фурна.
Спаначения
блат оставете да се охлади в тавата. След това го обърнете върху работния плот
заедно с хартията за печене и я отстранете. Нанесете равномерно плънката върху блата. По средата
поставете парчетата чушка и завийте на стегнато руло.
Рулото опаковайте
в найлоново стреч фолио и го поставете в хладилника за няколко часа.
Нарежете и
сервирайте.
Да ви е
сладко!
Благодаря ти, прекрасна моя! Винаги знаеш как да ме зарадваш! Превъзходно е рулото, което си направила!
ОтговорИзтриванеАз ти благодаря, Йоли, като енциклопедия си ми, да знаеш! Целувки!
Изтриване