събота, 27 януари 2018 г.

Супа с печено рагу от сьомга и зеленчуци


Необходими продукти:

700 грама рагу от сьомга
сол и черен пипер за поръсване на месото преди печене
1,5 литра вода
500 милилитра домашен зеленчуков бульон
3 супени лъжици зехтин Екстра Върджин
1 средна глава жълт лук нарязан на кубчета
глава целина нарязана на малки кубчета ½ чаена чаша
стръкове целина нарязани на малки кубчета ½ чаена чаша
3 средни моркова нарязани на кубчета
1 зелена чушка нарязана на кубчета
½ червена чушка нарязана на кубчета
1 супена лъжица сух девисил
2 средни картофа нарязани на кубчета

Приготвяне:

Поставете хартия за печене върху голяма тава. Наредете рагуто и го овкусете със сол и черен пипер и от двете страни. Поставете тавата в фурна загрята на 190⁰С. Печете 30-35 минути.

Сложете на котлона в голяма тенджера водата, бульона, зехтина и нарязаните на кубчета зеленчуци. Подправете със сол и черен пипер. Варете на среден огън, докато картофите омекнат. Прибавете девисила.

Извадете рибата от фурната, оставете я да поизстине и премахнете всички кости и кожички, така че да остане само месото. Прибавете обезкостеното месо при зеленчуците в тенджерата и малко от мазнината, която си е пуснала рибата при печенето.

Варете още около 10 минути супата и опитайте. Прибавете още малко сол и черен пипер, ако е необходимо.

Сервирайте супата гореща, подправена с лимонов сок.

Да ви е сладко!

1 коментар:

  1. Записвам си рецептата за тази невероятна супа Танче.В студените зимни дни е много подходяща - топла и сгряваща.Чудесно и вкусно предложение.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване