Необходими
продукти:
700 грама
рагу от сьомга
сол и черен
пипер за поръсване на месото преди печене1,5 литра вода
500 милилитра домашен зеленчуков бульон
3 супени лъжици зехтин Екстра Върджин
1 средна глава жълт лук нарязан на кубчета
глава целина нарязана на малки кубчета ½ чаена чаша
стръкове целина нарязани на малки кубчета ½ чаена чаша
3 средни моркова нарязани на кубчета
1 зелена чушка нарязана на кубчета
½ червена чушка нарязана на кубчета
1 супена лъжица сух девисил
2 средни картофа нарязани на кубчета
Поставете
хартия за печене върху голяма тава. Наредете рагуто и го овкусете със сол и
черен пипер и от двете страни. Поставете тавата в фурна загрята на 190⁰С.
Печете 30-35 минути.
Сложете на
котлона в голяма тенджера водата, бульона, зехтина и нарязаните на кубчета
зеленчуци. Подправете със сол и черен пипер. Варете на среден огън, докато
картофите омекнат. Прибавете девисила.
Извадете
рибата от фурната, оставете я да поизстине и премахнете всички кости и кожички,
така че да остане само месото. Прибавете обезкостеното месо при зеленчуците в
тенджерата и малко от мазнината, която си е пуснала рибата при печенето.
Варете още
около 10 минути супата и опитайте. Прибавете още малко сол и черен пипер, ако е
необходимо.
Сервирайте
супата гореща, подправена с лимонов сок.
Записвам си рецептата за тази невероятна супа Танче.В студените зимни дни е много подходяща - топла и сгряваща.Чудесно и вкусно предложение.
ОтговорИзтриванеПоздрави !