Необходими продукти:
За плънката:
3 супени
лъжици растително олио
5 големи
стръка праз лук5 големи глави кромид лук
½ чаена лъжичка сол
За тестото:
1 и ½ чаени
лъжички суха мая
400 милилитра
хладко прясно мляко1 и ½ супени лъжици мед
60 грама разтопено масло
1 чаена лъжичка сол
100 грама брашно Лимец София Мел
400 грама Бяло брашно София Мел + за доомесване
Допълнително:
1 яйце за
намазване преди печене
1 супени
лъжица бял сусам за поръсване1 супена лъжица черен сусам за поръсване
Не знам как да ви похваля тези питки повече, дори само видът им, мисля че достатъчно красноречиво говори за тях, но мога само да ви посъветвам да се възползвате от това мое предложение, докато все още има хубав праз лук на пазара.
Готовото тесто се разделя на около 10 парчета, по 70-80 грама всяко.
За да прочете всичко за начина на приготвяне и оформяне, посетете сайта на София Мел, там съм описала подробно, как да си доставите това ароматно и изкусително удоволствие!
Танче,
ОтговорИзтриванечудесни, много красиви питки .Интересно оформление.Ще ги пробвам при първа възможност.
Поздрави !