170 грама брашно Екстра София Мел
1 и ½ чаени лъжички бакпулвер
щипка сол
110 грама масло на стайна температура, плюс допълнителни за намазване на тавичката
150 грама захар
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
2 големи яйца
120 милилитра прясно мляко
За шоколадовата глазура:
120
милилитра прясно мляко
30 грама масло
½ супена лъжица екстракт от ванилия
250 грама пудра захар
45 грама натурално какао на прах
За гарниране:
30 грама масло
½ супена лъжица екстракт от ванилия
250 грама пудра захар
45 грама натурално какао на прах
За гарниране:
150 грама
сладко по избор
150 грама кокосови стърготини
150 грама кокосови стърготини
Леко намажете с масло тавичка с размери 25х40
сантиметра или с подобни размери. Поставете на дъното хартия за печене.
В голяма
купа смесете заедно брашното, бакпулвера и солта. Оставете настрани, докато ви
потрябва.С помощта на миксер, разбийте маслото със захарта, докато получите пухкав крем. Добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбивате с миксера, докато се поеме напълно от сместа. Прибавете брашното на три пъти към маслената смес, като редувате с прясното мляко и след всяко добавяне, разбивате до гладка смес. Завършете с брашно.
Разстелете тестото равномерно в тавичката предварително приготвена за печене. Поставете в загрятата фурна и печете 25-30 минути.
Оставете блата да се охлади за 10 минути
в тавичката, а след това го прехвърлете върху метална решетка, за да се охлади
напълно.
След като блата се охлади го разрежете по средата. Ще получите две парчета по 20 сантиметра. Намажете едното със сладкото и поставете другото върху него. Оставете сладкиша настрани за 30 минути, докато сладкото попие леко в тестото. След това нарежете платката на 9 пастички.
Пригответе заливката, като в малка тенджера на средна температура, смесите маслото и млякото. Разбъркайте, докато маслото се стопи. Махнете от котлона и прибавете екстракта от ванилия, пудрата захар и какаото на прах. Разбъркайте, с помощта на телена бъркалка, докато всичко се смеси много добре.
Поставете кокосовите стърготини в широк поднос.
Потапяйте
пастичките в купата с шоколадова смес, като използвате вилици, за да ги
обърнете от всички страни. Оставете излишната глазурата се отцеди, след което
поставяйте всяка пастичка върху кокосовите стърготини и ги оваляйте в тях.
Използвайки други чисти вилици, завъртете добре от всички страни, за да
покриете добре с кокос.След като блата се охлади го разрежете по средата. Ще получите две парчета по 20 сантиметра. Намажете едното със сладкото и поставете другото върху него. Оставете сладкиша настрани за 30 минути, докато сладкото попие леко в тестото. След това нарежете платката на 9 пастички.
Пригответе заливката, като в малка тенджера на средна температура, смесите маслото и млякото. Разбъркайте, докато маслото се стопи. Махнете от котлона и прибавете екстракта от ванилия, пудрата захар и какаото на прах. Разбъркайте, с помощта на телена бъркалка, докато всичко се смеси много добре.
Поставете кокосовите стърготини в широк поднос.
Няма коментари:
Публикуване на коментар