неделя, 3 декември 2017 г.

Медени човечета с бонбонени сърца


Необходими продукти:

300 обикновено брашно
100 грама ръжено брашно
2 големи яйца
120 грама фина бяла захар
10 грама ванилова захар
100 грама масло, разтопено и леко охладено
100 грама течен мед
1 чаена лъжичка смемесна подправка за коледни сладки
1 супена лъжица какао
½ чаена лъжичка бакпулвер

¼ чаена лъжичка сода бикарбонат


Приготвяне:

Загрейте фурната на 180⁰С.
Разбъркайте яйцата със захарта, ваниловата захар, меда и разтопеното масло. Прибавете към тях бакпулвера и содата, разбъркайте добре.
Смесете двата вида брашно и прибавете към тях подправката за коледни сладки. Разделете сместа на две.
Изсипете течните съставки при половината от брашното и разбъркайте много добре. Започнете да прибавяте от останалото брашно и омесвайте постепенно, докато брашното свърши. Дори и да изглежда леко лепкаво, не добавяйте допълнително брашно.
Вземете половината от тестото и го разточете на тънка кора с дебелина 3-4 милиметра директно върху хартията за печене. Ако усетите, че точилката се лепи, набрашнявайте леко тестото, за да не залепва.
Изрежете предпочитаните от вас форми и махнете излишното тесто.
Ако искате да направите като моите човечета, след като ги изрежете, с помощта на малък резец във формата на сърце, изрежете и него.
Начупете в хаванче твърди смучещи бонбони и ги поставете в изрязаната част на сърцето.
Поставете тавата в предварително загрятата фурна и печете 8 - 10 минути.





Да ви е сладко!

2 коментара:

  1. Какви са хубави,
    чак да ти е жал да ги хапнеш :)

    ОтговорИзтриване
  2. Танче, снимките ти топлят! Толкова уют внасят в душата! Да не говорим, че снимка като тази ми лепва усмивка от уши до уши! Златни ръце имаш!

    ОтговорИзтриване