четвъртък, 23 ноември 2017 г.

Торта Черна гора (Black Forest Cake)



 Тази нежна, лека и много ароматна торта, е подходяща както за вашите семейни празници, така и за уикендите, когато ще се съберете с цялото си семейство около масата. Можете да я поднесете и за Коледната вечер, защото се приготвя доста бързо и няма да отнеме много от времето ви за останалите празнични приготовления. Тортата носи със себе си празнично настроение и е един вкусен и подобаващ завършек на всяка вечеря!

Необходими продукти:

Шоколадов блат:

2 чаши брашно за Кекс София Мел
2 чаши фина бяла захар
¾ чаена чаша натурално какао, пресято
½ чаена лъжичка сол
½ чаена чаша растително масло
1 чаена чаша гъст айран на стайна температура
1 чаена чаша гореща вода
2 големи яйца
2 прахчета ванилия

Захарен сироп:


120 милилитра вода
80 грама захар
3 супени лъжици Амарето
1 пакет ванилова захар

За крема:

3 чаши сладка сметана за разбиване, студена
2 супени лъжици пудра захар

1 прахче ванилия

За да  видите начина на приготвяне, посетете сайта на София мел, тук.











Да ви е сладко!

1 коментар:

  1. Омагьосващи снимки отново! Прекрасна торта, мила Таничка! Прегръдки и поздрави от сърце!

    ОтговорИзтриване