неделя, 8 октомври 2017 г.

Медено пиле с броколи и чесън




Необходими продукти:


2 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица масло
2 едро нарязани моркова
1 средно по големина броколи, почистено и нарязано на розички

500 грама обезкостени пилешки гърди без кожа, нарязани на парчета
4 скилидки чесън
¼ чаена чаша пилешки бульон или вода
2 супени лъжици соев сос
2 супени лъжици мед
2 чаени лъжички царевично нишесте + 2 супени лъжици студена вода
сол и черен пипер на вкус


Приготвяне:

Нарежете месото на парчета и го овкусете със сол и черен пипер. Оставете го настрани, докато ви потрябва.
Нарежете чесъна на ситно.
Поставете 1 чаена лъжичка зехтин в голям тиган с капак на средна температура.
Поставете броколите и морковите в тигана и ги задушете, докато поомекнат, накрай прибавете маслото и гответе още 1 минута.
Извадете зеленчуците от тигана, поставете ги върху чиния и ги покрийте, за да продължат да се задушават.
Почистете тигана с кухненска хартиена кърпа и поставете втората лъжица зехтин.
Подредете парчетата пилешко в тигана на един слой, ако не се побират наведнъж, изчакайте докато се приготвят едната част, а след това прибавете останалите парчета месо. Гответе за 3-4 минути от всяка страна, докато станат златисто кафяви и се сготвят.
Добавете чесъна към пилето и гответе за 30 секунди. Прибавете зеленчуците обратно в тигана и разбъркайте всичко за още 2 минути или докато зеленчуците се затоплят.
В купа смесете заедно пилешкия бульон, меда и соевия сос.
В малка купичка смесете царевичното нишесте с две супени лъжици студена вода.
Изсипете сместа със соевия сос и меда върху пилето и зеленчуците, гответе за 30 секунди.
Добавете царевичното нишесте и разбъркайте. Гответе, докато сосът се сгъсти леко, за около 30 секунди.
Може да сервирате пилето с броколи и моркови върху ориз, ако желаете.


Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар