петък, 6 октомври 2017 г.

Солени рулца със сирене Чедър и босилек


Необходими продукти:

50 грама извара или сирене котидж
200 грама крема сирене
200 грама кисело мляко
350 грама брашно за Баница София Мел
1 пакет бакпулвер
¼ чаена лъжичка сода
½ чаена лъжичка сол



За плънката:


4 чаени лъжички песто Дженовезе
70 грама масло, на стайна температура
5 стръка  нарязан босилек

100 грама настъргано сирене Чедър

форма за мъфини






Приготвяне:


Поставете хартиени кошнички във формичките за мъфини. Намажете ги леко с мазнина.
Загрейте фурната на 180⁰С.
С помощта на вилица, разбъркайте заедно сиренето котидж, крема сиренето и киселото мляко. Прибавете содата при тези продукти, за да се угаси.
В друга купа смесете брашното, бакпулвера и солта, разбъркайте добре.
Изсипете сухите продукти при мокрите и омесете меко тесто, което леко ще лепне, но не прибавяйте допълнително брашно. Поставете тестото върху добре набрашнен работен плот. Поръсете и повърхността му с брашно и го разточете на правоъгълна кора с размери 50х20 сантиметра.
Намажете равномерно кората с мекото масло и пестото. Отгоре разпределете настърганото сирене Чедър и нарязания босилек.
Навийте внимателно тестото на стегнато руло и го нарежете на 12 еднакви части. Поставете всяка част във формите за мъфини и притиснете рулцата леко надолу.
Сложете формата във фурната и печете 30 минути, докато рулцата станат с приятен златист загар.



 Да ви е сладко!

4 коментара:

  1. Отговори
    1. Благодаря ти, Даре :) Наистина много лесно и бързо се приготвят, а са много вкусни!

      Изтриване
  2. Ммм влюбих се в тези рулца! Сигурно са и много ароматни!

    ОтговорИзтриване
  3. Танче,
    чудесни рулца, изглеждат перфектно, а са и лесни за приготвяне.
    Поздрави и лека седмица !

    ОтговорИзтриване