петък, 27 октомври 2017 г.

Свински вратни пържоли с чесън, мащерка и гъби


Това е един от типичните обяди или вечери в моя дом. Нищо специално, просто, лесно, бързо и мнооого вкусно. Споделям за разнообразие, да не си помислите, че ядем само тесто и сладкиши J

Продукти:
 
2 пържоли с дебелина 3 сантиметра, на стайна температура
1 чаена лъжичка мащерка
2 скилидки чесън
1 супена лъжица масло
сол и черен пипер на вкус

Голям тиган с незалепващо покритие се загрява на висока температура.
Пържолите се овкусяват със сол и черен пипер и се поставят върху нагорещения тиган.
Пържат се 3 минути от едната страна и се прибавя половината от маслото, обръщат се от другата страна.
Пържат се още 3 минути и се добавя останалото масло, чесъна и мащерката. С мазната се поливат от всички страни и се обръщат още 2 пъти за по 30-40 секунди от всяка страна.
Изваждат се от тигана и се завиват с алуминиево фолио за 5 минути преди да бъдат сервирани.

За гарнитура:

4 пресни големи култивирани печурки
1 супена лъжица масло
1 скилидка чесън
½ чаена лъжичка мащерка

Гъбите се почистват и се нарязват на по дебелички филийки.
Загрява се добре същия тиган, в който сме пържили пържолите и се поставя половината от маслото, докато се разтопи. Нареждат се гъбите на един ред и се запържват до златисто и от двете страни. Накрая се прибавя останалото масло, чесъна, малко сол, черен пипер и мащерката.

За гарнитура на пържолата с гъби, направете свежа салата, която подхожда прекрасно.

Да ви е сладко!

1 коментар:

  1. Танче,
    наистина много простичко и лесно, но пък красиво.Аз пържолите задължително ги правя с вино или соев сос.Но ще пробвам и това твое предложение.Изглеждат чудесно и много ефектно и гъбките, и пържолките.
    Поздрави и лека почивка !

    ОтговорИзтриване