Това е един
от типичните обяди или вечери в моя дом. Нищо специално, просто, лесно, бързо и
мнооого вкусно. Споделям за разнообразие, да не си помислите, че ядем само
тесто и сладкиши J
Продукти:
2 пържоли с
дебелина 3 сантиметра, на стайна температура
1 чаена
лъжичка мащерка2 скилидки чесън
1 супена лъжица масло
сол и черен пипер на вкус
Голям тиган
с незалепващо покритие се загрява на висока температура.
Пържолите се
овкусяват със сол и черен пипер и се поставят върху нагорещения тиган.Пържат се 3 минути от едната страна и се прибавя половината от маслото, обръщат се от другата страна.
Пържат се още 3 минути и се добавя останалото масло, чесъна и мащерката. С мазната се поливат от всички страни и се обръщат още 2 пъти за по 30-40 секунди от всяка страна.
Изваждат се от тигана и се завиват с алуминиево фолио за 5 минути преди да бъдат сервирани.
За
гарнитура:
4 пресни
големи култивирани печурки
1 супена
лъжица масло1 скилидка чесън
½ чаена лъжичка мащерка
Гъбите се
почистват и се нарязват на по дебелички филийки.
Загрява се
добре същия тиган, в който сме пържили пържолите и се поставя половината от маслото,
докато се разтопи. Нареждат се гъбите на един ред и се запържват до златисто и
от двете страни. Накрая се прибавя останалото масло, чесъна, малко сол, черен
пипер и мащерката.За гарнитура на пържолата с гъби, направете свежа салата, която подхожда прекрасно.
Танче,
ОтговорИзтриваненаистина много простичко и лесно, но пък красиво.Аз пържолите задължително ги правя с вино или соев сос.Но ще пробвам и това твое предложение.Изглеждат чудесно и много ефектно и гъбките, и пържолките.
Поздрави и лека почивка !