понеделник, 18 септември 2017 г.

Пилешки дробчета в бекон


Тези дробчета опитах за първи път на курс по барбекю в Метро Академия. Шеф Юри Велев ни разкри тайната за тези вкусотийки. Приготвихме ги на барбекю(както става ясно от името на курса) и вкусът им беше запомнящо се разкошен. Естествено много скоро след това приготвих дробчетата за моето семейство. Най-хубавото е, че дори някой от моите близки, който не са големи фенове на дробчетата по принцип бяха впечатлени. За моя радост вече смело и редовно присъстват на трапезата ни и всички хапват с удоволствие.

Може би щеше да е много по-впечатляващо да снимам дробчетата печени на барбекю, както често ги приготвях цяло лято на двора на село, но не ми оставаше възможност от лакомници J Мога само да ви уверя, че и варианта на тефлонов тиган, по нищо не отстъпва на онзи на барбекюто, особено ако използвате хубав пушен бекон.

Няма рецепта, всичко което е необходимо са:
Пилешки дробчета, пушен бекон и тефлонов тиган. Ако имате бекон, който е пушен и овкусен, тогава овкусете дробчетата с подправки, които обичате и добавете пушен червен пипер. Завийте всяко дробче в парче бекон и изпържете, докато се зачерви от всички страни. Сервирайте, докато са още топли.

Към дробчетата можете да добавите гарнитура, която обичате, но за мен свежа салата е най-доброто допълнение към тях. Също така, както знаете бекона пуска мазнина, когато се пържи, в която аз обичам да карамелизирам лук, който също може да служи за гарнитура към тях.

Опитайте и вие J

1 коментар:

  1. Танче,
    на барбекю съм правила шишчета с бекон и пилешко месо.Чудесни стават.Никой у дома освен баща ми не консумира дробчета и за това.Но понякога правя шишчета с бекон и различни по вид продукти.Ще пробвам тези дробчета.Изглеждат чудесно.
    Поздрави и лека и спорна седмица !

    ОтговорИзтриване