четвъртък, 14 септември 2017 г.

Шоколадово-бадемови бисквити със сирене Маскарпоне и джинджифил





Необходими продукти:

120 грама сирене Маскарпоне
120 грама черен шоколад, нарязан
2 яйца
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
1 чаена чаша кафява захар
½ чаена чаша фина бяла захар
1 и ¼ чаени чаши брашно Класик София Мел

½ чаена лъжичка бакпулвер
½ чаена чаша белени бадеми едро смлени
⅓ чаена чаша какао на прах
2 супени лъжици пресен джинджифил, настърган
½ чаена чаша бадеми, грубо нарязани




Приготвяне:

Загрейте фурната на 180°C и застелете две големи тави с хартия за печене.
Поставете сиренето Маскарпоне и шоколада в купа устойчива на топлина. Поставете я върху тенджера с вряща вода (внимавайте водата да не докосва купата) и разбърквайте до разтопяването на продуктите. Махнете купата след готовност от котлона и оставете настрани, за да се охлади леко сместа.
Междувременно разбийте яйцата, ванилия и двата вида захар, с помощта на миксер. Изсипете шоколадовата смес към яйцата и захарта и смесете добре. Върху течните продукти добавете брашното с бакпулвера, какаото, едро смлените, белени бадеми и джинджифила.  Накрая прибавете и половината от едро нарязаните бадеми. Поставете тестото в хладилника за 15-20 минути.
С помощта на малка лъжица за сладолед, загребвайте от тестото и го разпределете върху хартията за печене в предварително приготвените тави на разстояние около 4-5 сантиметра. Отгоре поръсете с останалите едро нарязани бадеми.
Поставете тавите в предварително загрятата фурна и печете 15-17 минути.
След готовност, оставете сладките да се охладят в тавата за 5 минути.
Съхранявайте бисквитите в добре затворени метални кутии.


Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар