сряда, 13 септември 2017 г.

Шоколадов тарт със смокини


Необходими продукти за тестото:

150 грама масло, студено
2 чаени чаши брашно
¼ чаена чаша какао
7 супени лъжици фина захар
2 жълтъка
8 супени лъжици студено кафе

За пълнежа:

300 грама сирене Маскарпоне
200 грама тъмен шоколад Милка
100 грама млечен шоколад Милка

Приготвяне:
 
Омесете тесто от изброените продукти в блендер или на ръка. Увийте го в найлоново стреч фолио и го оставете в хладилник за 30 минути.
Пуснете фурната да загрява на 180⁰С.
След това разточете тестото на продълговата кора с дебелина ½ сантиметър. Поставете кората в тавичка за тарт и я разпределете, с помощта на пръстите си по дъното и стените. Изрежете излишното тесто.
Набодете с вилица тестото по дъното на формата и го поставете във фурната. Печете 20 минути.
Извадете и оставате бисквитения блат да се охлади напълно.

В купа подходяща за водна баня, поставете маскарпонето и шоколада. Поставете купата върху съд с вряща вода и разтопете шоколада и маскарпонето, докато получите гладък крем.
Готовия крем изсипете върху масления блат. И го приберете в хладилника за 1 час.
Преди да сервирате, декорирайте тарта с плодове по ваш избор. Аз използвах смокини.

Приготвих и тези малки кошнички с останалите продукти.
 
Да ви е сладко!

1 коментар:

  1. Танче,
    истинско бижу са двата десерта.Много, много красиви и изящни.Истинска наслада в чиния.
    Поздрави и лек ден !

    ОтговорИзтриване