5 пилешки
пържоли от бут
500 грама
гъби
2 глави лук
4 скилидки
чесън
6-7 печени и
обелени червени чушки
700 грама
червени домати без люспи нарязани на кубчета, пресни или от консерва
1 чаена
лъжичка сушен риган
½ връзка
магданоз
½ чаена
лъжичка захар
сол и черен
пипер
Приготвяне:
За приготвянето на това ястие е най-подходящо да използвате дълбок и широк тиган с незалепващо покритие и капак. Ако нямате такъв, можете да използвате тиган за запържването на месото и зеленчуците и на края да преместите всичко в тенджера, за финалното готвене.
Нарежете
пилешките пържоли на четири през средата. Всяко парче поръсете със
сол и черен пипер. Изпържете месото,
докато стане златисто от всички страни. Подредете парчетата първоначално с кожата надолу. Извадете месото от тигана, когато е готово..
В същия
тиган прибавете две супени лъжици зехтин и изсипете гъбите, предварително
почистени и нарязани на филийки. Запържете ги до златисто и ги извадете от
тигана.
Отново
прибавете в тигана една супена лъжица зехтин и изсипете нарязания лук.
Запържете го, като от време на време прибавяйте по една супена лъжица вода, за
да не прегори. Когато лука е готов, прибавете нарязания на ситно чесън и
разбъркайте за половин минута. След това прибавете доматите, захарта, червените чушки
нарязани на лентички и ригана, разбъркайте. Към зеленчуците прибавете и
предварително запържените гъби и пилешкото месо. Овкусете със сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте всичко много добре и
поставете капак върху съда. Намалете температурата и
оставете пилето и соса да къкрят на слаб огън за 30 минути. Преди да махнете ястието от
котлона, поръсете с нарязания магданоз и разбъркайте.
При
сервиране отново поръсете с прясно нарязан магданоз.
Да ви е
сладко!
Танче,
ОтговорИзтриванечудесно лятно - есенно ястие.Красиво и много вкусно .
Поздрави и лека седмица !