вторник, 25 юли 2017 г.

Канелено-маслени бисквити пълнени със задушени ябълки

Необходими продукти за пълнежа:

2 ябълки или
1 и ¾ чаени чаши, обелени, почистени и нарязани на кубчета
3 супени лъжици светло кафява захар
½ чаена лъжичка брашно
1 чаена лъжичка канела
1 супена лъжица масло

Канелено тесто:

250 грама масло на стайна температура
1 чаена чаша фина захар
½ чаена чаша светло кафява захар
2 яйца
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
2 и ¾ чаени чаши обикновено брашно
1 и ½ чаени лъжички бакпулвер
¼ чаена лъжичка сол

За овалване:

1 чаена лъжица канела
½ чаена чаша гранулирана захар

Приготвяне на ябълките:

В малка тенджера поставете нарязаните ябълки, кафявата захар, брашното, канелата и маслото, разбъркайте.
Поставете тенджерата на средна температура на котлона и оставете да се задушават около 3-4 минути, докато сиропът се сгъсти. Непременно разбърквайте непрекъснато. Ябълките трябва да омекнат.
След готовност ги оставете да се охладят, докато направите бисквитеното тесто.

Приготвяне на тестото:

Загрейте фурната на 180С.
Поставете пергаментова хартия, върху две големи тави за печене.
В купа смесете с миксер маслото, мазнината и захарта, докато сместа изсветлее и стане пухкава. Добавете ванилията и едно яйце и продължете да разбивате с миксера на ниска скорост. След като яйцето се смеси добре, добавете второто и продължете да смесвате. След като двете яйца са разбъркани добре, добавете брашното, бакпулвера и солта. Смесете на ниска степен, докато брашното се комбинира добре с мократа смес.
Използвайте голяма лъжичка за сладолед, за да оформите бисквитите. Направете дупка в центъра на тестото, като използвате палеца си и поставете в нея една чаена лъжичка от задушените ябълки. Притиснете тестото и затворете плътно бисквитката, за да не изпадне пълнежа.
В плитка чиния, смесете захарта и канелата. Оваляйте добре всички бисквити в нея.
Поставете ги върху голяма тава постлана с хартия за печене. Оставете разтояние между бисквитките. Печете между 12-16 минути в зависимост от размера, в който сте оформили. Моите бяха доста големи и печенето ми отне около 16 минути.


Да ви е сладко!

5 коментара:

  1. Танче,
    красиво и елегантно изглеждат тези канелени бисквити с ябълков пълнеж.Чудесно лятно предложение.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесни ябълкови сладки, Танче!

    ОтговорИзтриване
  3. Колко фини бисквитки, Таничка! Изглеждат пърхави и нежни! Браво!

    ОтговорИзтриване
  4. В приготовлението пише мазнина, а не е спомената в продуктите. Каква и какъв грамаж е тази мазнина?

    ОтговорИзтриване