Необходими продукти:
1 чаша бяло брашно
1 супена лъжица гранулирана захар
1 супена
лъжица ванилова захар
1 и ½ чаени лъжички бакпулвер
1 чаша сирене рикота
2/3 чаена чаша прясно мляко
½ чаена лъжичка ванилов екстракт
2 големи яйца, разделени
масло, за намазване на тигана при пържене
Приготвяне:
1 и ½ чаени лъжички бакпулвер
1 чаша сирене рикота
2/3 чаена чаша прясно мляко
½ чаена лъжичка ванилов екстракт
2 големи яйца, разделени
масло, за намазване на тигана при пържене
Приготвяне:
В голяма
купа разбъркайте заедно брашното, захарта и бакпулвера.
В друга по малка купа, разбийте рикотата, жълтъците, ваниловата захар и млякото. Трябва да получите абсолютно гладка смес.
В друга по малка купа, разбийте рикотата, жълтъците, ваниловата захар и млякото. Трябва да получите абсолютно гладка смес.
Поставете
удобен тиган с незалепващо покритие на среден огън (от 9 степени на 4 и ½)
Отделно с
помощта на миксер, разбийте белтъците докато станат пухкави но не прекалено
сухи.
С помощта на дървена лъжица, смесете мокрите съставки с брашнената смес и разбъркайте добре, но не прекалявайте. Накрая прибавете разбитите белтъци на два пъти и разбърквайте много внимателно отдолу нагоре, за да остане сместа пухкава.
Поставете масло колкото грахово зърно на тигана и размажете леко със силиконова четка. Поставете 2 супини лъжици от тестото в тигана и оформете в кръг. Печете палачинката по 1 минута от всяка страна, или докато станат със златиста коричка.
Довършете по
същия начин до изчерпване на количеството.С помощта на дървена лъжица, смесете мокрите съставки с брашнената смес и разбъркайте добре, но не прекалявайте. Накрая прибавете разбитите белтъци на два пъти и разбърквайте много внимателно отдолу нагоре, за да остане сместа пухкава.
Поставете масло колкото грахово зърно на тигана и размажете леко със силиконова четка. Поставете 2 супини лъжици от тестото в тигана и оформете в кръг. Печете палачинката по 1 минута от всяка страна, или докато станат със златиста коричка.
Аз сервирах палачинките с прясно сварено сладко от малини, овкусено с мед и мащерка.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар