Необходими
продукти:
2 свински
котлета
1 супена
лъжица зехтин1 чаена лъжичка италианска подправка със сужени домати и риган
½ чаена лъжичка кимион
1 чаена лъжичка масло
сол и черен пипер
За салатата:
½ чаена чаша
черна леща
2 моркова2 супени лъжици зехтин
½ авокадо
5 чери домата
1 скилидка чесън
магданоз
За дресинга:
4 супени
лъжици зехтин
1 супена
лъжица бял балсамов оцет1 супена лъжица лимонов сок
кората от ½ лимон
1 чаена лъжичка Дижонска горчица
1 чаена лъжичка мед
1 чаена лъжичка италиански подправки със сушени домати и риган
сол и черен пипер
Кълнове за
декорация
Приготвяне:
Загрейте
удобен тиган с незалепващо покритие на висока температура.
Намажете
котлетите с една супена лъжица зехтин. Овкусете ги с подправките, сол и черен
пипер.Поставете месото върху добре загретия тиган и пържете 3 минути, след това прибавете лъжицата масло оставете на за още една минута. Обърнете котлетите и пържете две минути.
Изведете месото и го оставете да почива 3-4 минути преди да сервирате.
Нарежете морковите на тънки жулиени и ги сотирайте в зехтина, докато се карамелизират. Накрая прибавете ситно нарязания чесън и италианската подправка. Разбъркайте за кратко и махнете от огъня.
Смесете лещата с морковите и прибавете към тях нарязаните чери домати, авокадо и магданоз.
Смесете до еднородна смес всички съставки за дресинга и овкусете с него салатата.
Гарнирайте котлета със салата и украсете с кълнове.
Танче,
ОтговорИзтриванемного интересна, нетрадиционна салата.Чудесно гарниран свински котлет.Изглежда прекрасно.
Поздрави !
Този коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеБраво на Вас, че сте ме блокирали във Фейсбук ! Гответе си на спокойствие, няма да Ви притеснявам. Това да коментираш, че във видеото не винаги излиза рецептата е подсъдимо.
ОтговорИзтриванеСмешници.