Необходими продукти:
4 големи ръчно точени кори, запечени на сач
1 голяма купа листа лобода
5 стръка пресен лук
1 стрък пресен чесън
2 супени лъжици зехтин
400 грама краве сирене (обезсолено и добре оцедено от саламурата)
сол и черен пипер
70 грама масло, разтопено
Измийте и
нарежете лободата, лука и чесъна. Задушете ги за 10 минути на среден огън в
зехтина, докато омекнат леко. Овкусете със сол и черен пипер и оставете да се
охладят за кратко.Намажете със
зехтин удобна тавичка за печене.
Включете фурната на 200⁰С.
Намажете първата кора с разтопеното масло и разпределете върху нея ¼ от плънката. Отгоре натрошете равномерно 100 грама от сиренето. Завийте кората на стегнато руло и го навийте като охлюв. Поставете така оформената кора в тавичката.
Оформете и останалите кори по същия начин.
Поставете тавата във фурната и печете 20 минути на 200⁰С. След това намалете температурата на 180⁰С и печете още 20 минути или докато баницата стане с приятна златиста повърхност.
Включете фурната на 200⁰С.
Намажете първата кора с разтопеното масло и разпределете върху нея ¼ от плънката. Отгоре натрошете равномерно 100 грама от сиренето. Завийте кората на стегнато руло и го навийте като охлюв. Поставете така оформената кора в тавичката.
Оформете и останалите кори по същия начин.
Поставете тавата във фурната и печете 20 минути на 200⁰С. След това намалете температурата на 180⁰С и печете още 20 минути или докато баницата стане с приятна златиста повърхност.
Танче,
ОтговорИзтриванеи аз преди време правих баница с лобода.Лободата е много крехка зеленина, както и манголда и с нейно участие се получи чудесно печиво.Твоята баница изглежда чудесно с кори на сач.
Поздрави и весело и прохладно лято !