четвъртък, 8 юни 2017 г.

Сурови шоколадово-овесени бонбони




Необходими продукти:

3 супени лъжици с връх какао на прах
90 грама кокосово масло
2 супени лъжици кокосово мляко
¼ чаша мед или кленов сироп
1 супена лъжица ванилов екстракт
щипка сол
1 чаена чаша фини овесени ядки
½ чаена чаша едри пълнозърнести овесени ядки
½ чаена чаша филирани бадеми
50 грама черен шоколад със 70% какао, разтопен
1 супена лъжица, сушени плодове и ядки за декорация

Приготвяне:


В малка тенджера смесете какаото, кокосовото мляко, кокосовото масло, меда и солта. Затоплете до кипене и разбъркайте добре.
Махнете от котлона и прибавете ванилията, двата вида овесените ядки и филираните бадеми, разбъркайте.

Разпределете сместа в мини формички за мъфини или бонбони.
Охладете ги на стайна температура, докато попият ядките течността.
Поставете ги в хладилник, докато стегнат.
Разтопете шоколада и го разпределете върху всяка бонбонка.

Декорирайте с плодове и ядки.

Да ви е сладко!

3 коментара:

  1. Танче,
    много, много красиви бонбони.Веднага ще ги изпробвам, скоро ще имам и повод за това.Великолепно изглеждат, прекрасно съчетание на шоколад и овесени ядки.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Танче, разкош! Вече записах продуктите. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване