100 грама
масло
100 грама
черен шоколад50 грама топлоустойчиви шоколадови капки или ситно нарязан черен шоколад
80 грама светло кафява захар
1 чаена лъжичка ванилова захар
1 голямо яйце
¼ чаена лъжичка сода
¼ чаена лъжичка бакпулвер
100 грама брашно Класик София Мел
Приготвяне:
Пуснете фурната да загрява на 180⁰С.
Постелете две големи тави с хартия за
печене.Разтопете на водна баня или в микровълнова фурна, маслото и 100 грама шоколад.
Оставете сместа да се охлади за няколко минути.
Разбийте яйцето със захарта и ванилията, докато захарта почти се стопи.
Смесете шоколада и маслото с яйцето и захарта и разбъркайте добре.
Прибавете брашното, предварително смесено с бакпулвера и содата.
Накрая прибавете половината от шоколадовите капки, разбъркайте, докато се разпределят в тестото.
С помощта на малка лъжица за сладолед или супена лъжица, разпределете тестото на 16 равни части върху двете тави. Оформете ги в кръгли дискове с диаметър приблизително 5-6 сантиметра. Поръсете с останалите шоколадови капки.
Изпечете бисквитите за 10-12 минути.
След като са готови, ги оставете да изстинат напълно преди да ги напълните с любимия си сладолед. Моят е домашно приготвен, ванилов сладолед.
Поставете по една пълна лъжица сладолед върху една от бисквитките и притиснете отгоре с втора.
Насладете се на това удоволствие!
Няма коментари:
Публикуване на коментар