Необходими продукти:
12 яйца
2 супени лъжици зехтин + допълнително за пържене
2 стръка зелен лук
3 печени и обелени чушки, може и от буркан
1 скилидка чесън
За плънката:
250 грама
крема сиреме тип Филаделфия
50 грама
заквасена сметана5 супени лъжици прясно мляко
перата от 1 стрък пресен лук
4-5 стръка босилек
1 скилидка чесън, пресована или много сиитно нарязана
2 стърка предсен копър
2 тиквички, нарязани на кръгчета, овкусени и запечени на тиган
Нарежете и овкусете с
малко сол, черен пипер и една-две супени лъжици зехтин тиквичките и ги запечете
и от двете страни върху тиган с незалепващо покритие.
Разделете
яйцата в две купи и ги разбийте с щипка сол и черен пипер.Към едните яйца прибавете нарязаните печени чушки, към другата ситно дарязания лук и чесъна.
Изпържете по три тънки омлета от двете смеси (общо 6) и ги оставете да изстинат малко, преди да сглобите тортата.
Разбъркайте гладко, крема сиренето, заквасената сметана, прясното мляко, ситно нарязания копър, чесъна, босилека и перата от пресния лук.
Подредете торатата, като редувате от двата вида омлет, крема, върху който през ред подреждайте и от печените тиквички, докато изчерпате всички продукти.
Украсете с
прясна салата и настърган пармезан. Сервирайте веднага.
Каква прекрасна идея, Танче! И е толкова красиво! Царица си!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Йоли :) Ами, идеи никога не са излишни, трябва да има разнообразие, за да няма скука, нали :)
ИзтриванеПрегръщам те мила!
Танче,
ОтговорИзтриванечудесна , много красива торта от омлети.Чудесно предложение за лесно, бързо и много красиво предястие.Чудно !
Поздрави и леки почивни дни !
Ние вкъщи консумирахме тортата от омлети за основно, много лек и вкусен обяд с прекрасна свежа салата, но си права, че може да бъде поднесено и като предястие!
ИзтриванеБлагодаря ти, Ели!
Истински разкош!
ОтговорИзтриванеМного апетитно!
ОтговорИзтриване