петък, 9 юни 2017 г.

Торта от омлети с крема сирене и тиквички









Необходими продукти:

12 яйца
2 супени лъжици зехтин + допълнително за пържене
2 стръка зелен лук
3 печени и обелени чушки, може и от буркан
1 скилидка чесън

За плънката:

250 грама крема сиреме тип Филаделфия
50 грама заквасена сметана
5 супени лъжици прясно мляко
перата от 1 стрък пресен лук
4-5 стръка босилек
1 скилидка чесън, пресована или много сиитно нарязана
2 стърка предсен копър
2 тиквички, нарязани на кръгчета, овкусени и запечени на тиган

Приготвяне:

Нарежете и овкусете с малко сол, черен пипер и една-две супени лъжици зехтин тиквичките и ги запечете и от двете страни върху тиган с незалепващо покритие.
Разделете яйцата в две купи и ги разбийте с щипка сол и черен пипер.
Към едните яйца прибавете нарязаните печени чушки, към другата ситно дарязания лук и чесъна.
Изпържете по три тънки омлета от двете смеси (общо 6) и ги оставете да изстинат малко, преди да сглобите тортата.
Разбъркайте гладко, крема сиренето, заквасената сметана, прясното мляко, ситно нарязания копър, чесъна, босилека и перата от пресния лук.
Подредете торатата, като редувате от двата вида омлет, крема, върху който през ред подреждайте и от печените тиквички, докато изчерпате всички продукти.

Украсете с прясна салата и настърган пармезан. Сервирайте веднага.

Да ви е сладко!

6 коментара:

  1. Каква прекрасна идея, Танче! И е толкова красиво! Царица си!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Йоли :) Ами, идеи никога не са излишни, трябва да има разнообразие, за да няма скука, нали :)
      Прегръщам те мила!

      Изтриване
  2. Танче,
    чудесна , много красива торта от омлети.Чудесно предложение за лесно, бързо и много красиво предястие.Чудно !
    Поздрави и леки почивни дни !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ние вкъщи консумирахме тортата от омлети за основно, много лек и вкусен обяд с прекрасна свежа салата, но си права, че може да бъде поднесено и като предястие!
      Благодаря ти, Ели!

      Изтриване