сряда, 31 май 2017 г.

Пудинг с чиа, ягоди и още нещо…


Не съм обърнала внимание до сега, но точно днес при оформянето на тази публикация ми направи впечатление, че това е 510-тата ми рецепта :o пропуснала съм 500-ната, за да си я чествам J Изненадах се от себе си.., и това за 4 години блогърстване, ами не е зле J при положение, че никога постването на рецепта не е било самоцел, на всяка цена, а просто всяка рецепта е била продиктувана от желанието в мен да я приготвя, заснема и публикувам, просто, защото съм харесала крайния резултат. Имам и една папка с рецепти, които съм си обещала, че някой ден ще приготвя отново, защото по пътя на приготвянето, нещо се е объркало, я крема, я балата, я снимките J дано да ми стигне този живот, да приготвя всичко което бих искала, но не ми се вярва! Като един мечтател обаче, все си живея с надеждата, че може пък някой ден, някой да наследи моята страст и тогава, ще му завещая един списък с рецепти, за които няма да имам време, а може би и желание да приготвя, но ще се радвам да ги има тук във Вкусното ми Хоби със Страст и Любов!
Разчувствах се!!!

Необходими продукти:

½ чаена чаша семена чиа
400 милилитра кокосово мляко
1 червено цвекло, със средна големина (колкото женски юмрук)
1 и ½ чаени чаши  пресни ягоди
5 супени лъжици кленов сироп
1 супена лъжица ванилов екстракт
за декорация използвах бита млечна сметана, филирани бадеми, ягоди
Можете да замените продуктите за декорация с други, по ваш избор

Приготвяне:

Обелете и нарежете цвеклото на кубчета. Поставете го на пара и го гответе, докато омекне добре.
Изсипете семената чия в голяма купа, заедно с кокосовото мляко и кленовия сироп и разбъркайте.
Смелете в блендер или с пасатор червеното цвекло и ягодите и ги прибавете към млякото и семената. Овкусете с ванилията, разбъркайте и приберете в хладилника за една нощ.
На закуска, ще имате най-вкусния пудинг, за който сте мечтали и един чудесен старт на деня.
 
Да ви е сладко!

1 коментар:

  1. Ех,Танче,
    и аз имам толкова много рецепти за проба, но както казваш това е страст и любов.Също обичам и да шия гоблени и да плета поанлас.И тези ми хобита също изискват доста време.Но явно заниманието с нещо и то от сърце носи огромно удовлетворение.Веднага ще приготвя този десерт.Заинтригува ме червеното цвекло, което много обичам и използвам редовно.
    Красиво, стилно, нежно, великолепно, нямам думи !
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване