Необходими продукти:
1 чаша обикновено брашно
3 супени лъжици неподсладено какао на прах
1 чаена лъжичка бакпулвер
1 щипка сол
¼ чаена чаша Nutella
1 яйце
1 супена лъжица ванилов екстракт
⅓ чаена чаша захар½ чаена чаша пълномаслено прясно мляко
3 супени лъжици масло, разтопено и охладено
За шоколадовата глазура:
¼ чаена чаша
сметана
1 и ½ супени лъжици масло
1 чаена
лъжичка фино еспресо на прах1 и ½ супени лъжици масло
¼ чаена лъжичка ванилов екстракт
щипка сол
1 супена лъжица Бърбън
120 грама грама черен шоколад, ситно нарязан
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180⁰С.
Намажете с мазнина форма за понички. Оставете я настрани, докато ви потрябва
Смесете в голяма купа брашното, какаото на прах, бакпулвера и солта.
В друг съд, разбийте яйцата, ванилията и захарта заедно, докато се смесят добре.
Прибавете млякото, разтопеното масло и Нутелата в яйчния микс.
Изсипете мокрите съставки към сухите и с помощта на силиконова разбъркайте добре тестото.
Изсипете сместа в найлонов сладкарски пош и я разпределете във формите за понички.
Поставете формата във фурната и печете за 12-15 минути.
Оставете готовите понички да изстинат напълно, преди да ги гарнирате с шоколадовата глазура.
За шоколадовата глазура с Бърбън:
Поставете сметаната, маслото, еспресото на прах и солта в малка тенджера. Сложете на котлона да заври и разбъркайте, докато получите хомогенна смес.
Махнете течността от топлината и разбъркайте в нея Бърбъна и ванилията..
Изсипете горещия микс върху начупения шоколад и оставете да престои за 1 минута.
Разбъркайте, докато получите гладък шоколадов крем.
Потопете всяка понички в шоколадовата глазура.
Да ви е сладко!
Просто съвършени!
ОтговорИзтриване