вторник, 23 май 2017 г.

Локумадес с Фета сирене



Необходими продукти:

200 грама гръцко Фета сирене
1 чаена чаша пълнъмаслено прясно мляко
1 чаша вода
1 чаена лъжичка захар
400 грама бяло брашно Класик на София Мел
7 грама суха мая (1 пакет)
4 супени лъжици зехтин
1 чаена лъжичка сол
масло от гроздови семки, предназначено за пържене

мед и сирене фета за сервиране

Начин на приготвяне:

Поставете млякото, водата и захарта в шрока купа и ги загрейте до телесна температура. Прибавете маята и разбъркайте. След това прибавете зехтина, брашното и натрошеното сирене и разбийте енергично с дървена лъжица, докато получите гладко тесто.
Покрийте купата с чиста памучна кърпа и я оставете на топло място, докато удвои обема си (това ще отнеме около час). Тестото след като е готово, ще изглежда аерирано с мехурчета.
Изсипете 1 сантиметър масло от гроздови семки на дъното на голям тиган с дебело дъно. Загрейте мазнината до средно-висока температура. Потопете малка лъжица за сладолед в растителна мазнина и загребете от тестото.

Изпържете всички Локумадес, докато станат приятно златисто кафяви.
Готовите Локумадес, поставяйте върху кухненска хартия, за да поеме излишната мазнина.

Сервирайте Локумадес горещи, гарнирани с мед и сирене.

Да ви е сладко!

3 коментара:

  1. Танче,
    чудесни и много лесни и вкусни са се получили тези тестени изделия.
    Великолепно изглеждат.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Сега ще преглъщам цяла нощ!

    ОтговорИзтриване