Необходими продукти:
200 грама гръцко Фета сирене
1 чаена чаша пълнъмаслено прясно мляко
1 чаша вода
400 грама бяло брашно Класик на София Мел
7 грама суха мая (1 пакет)
4 супени лъжици зехтин
1 чаена лъжичка сол
масло от гроздови семки, предназначено за пържене
мед и сирене фета за сервиране
Начин на приготвяне:
Поставете млякото, водата и захарта в шрока купа и ги загрейте до телесна температура. Прибавете маята и разбъркайте. След това прибавете зехтина, брашното и натрошеното сирене и разбийте енергично с дървена лъжица, докато получите гладко тесто.
Покрийте купата с чиста памучна кърпа и я оставете на топло място, докато удвои обема си (това ще отнеме около час). Тестото след като е готово, ще изглежда аерирано с мехурчета.
Изсипете 1 сантиметър масло от гроздови семки на дъното на голям тиган с дебело дъно. Загрейте мазнината до средно-висока температура. Потопете малка лъжица за сладолед в растителна мазнина и загребете от тестото.
Изпържете всички Локумадес, докато станат приятно златисто кафяви.
Готовите Локумадес, поставяйте върху кухненска хартия, за да поеме излишната мазнина.
Сервирайте
Локумадес горещи, гарнирани с мед и сирене.
Да ви е
сладко!
Танче,
ОтговорИзтриванечудесни и много лесни и вкусни са се получили тези тестени изделия.
Великолепно изглеждат.
Поздрави !
Благодаря, Ели!
ИзтриванеПоздрави!
Сега ще преглъщам цяла нощ!
ОтговорИзтриване