Необходими продукти:
600 грама
неподсладена сладкарска сметана с 30% масленост
1 и ½ чаени чаша пълномаслено прясно мляко
2-3 капки екстракт от мента, ако има на опаковката съотношение на количеството с течността, която ще използвате, сложете според описанието
1 и ½ чаени чаша пълномаслено прясно мляко
2-3 капки екстракт от мента, ако има на опаковката съотношение на количеството с течността, която ще използвате, сложете според описанието
1 супена лъжица ванилов екстракт
1 чаша или голяма шепа пресен бейби спанак
1 кутия кондензирано мляко
½ чаена чаша шоколадови капки
Начин на приготвяне:
1 чаша или голяма шепа пресен бейби спанак
1 кутия кондензирано мляко
½ чаена чаша шоколадови капки
Начин на приготвяне:
В голяма
купа смесете сметаната, млякото, екстракта от мента, кондензираното мляко. В блендер
смелете спанака, докато стане на гладка паста. Прибавете и него към останалите
продукти.
Поставете
сместа в машина за сладолед за около 40 минути, докато се сгъсти.
След това
изсипете все още мекия сладоледа в удобен контейнер за замразяване и разбъркайте към него
шоколадовите капки.
Приберете
сладоледа в хладилника за 6-8 часа.
Преди да сервирате, оставете сладоледа за 10-15 минути да се отпусне леко, така ще можете и по-лесно да оформите хубави топки с лъжица за сладолед.
Ако нямате машина за сладолед, директно изсипете сместа в контейнер за замразяване. Поставете във фризера за два-три часа. След това време, извадете и разбъркайте шоколадовите капки към него. Отново замразете до готовност.
Ако нямате машина за сладолед, директно изсипете сместа в контейнер за замразяване. Поставете във фризера за два-три часа. След това време, извадете и разбъркайте шоколадовите капки към него. Отново замразете до готовност.
Много често чета в рецепти за сметана 30% ,а в нито един магазин не съм виждала такава.Моля Ви ,кажете ми каква точно сметана използвате!
ОтговорИзтриванеСметаната която ползвам най-често е от LIDL на фирма PILOS в разфасовки от 200 грама, червена опаковка, 30% масленост.
ОтговорИзтриванеТанче,
ОтговорИзтриванестрахотен сладолед, все още не съм започнала да правя домашен, но времето наближава.Чудесно и много вкусно.
Поздрави !
Опитай тази комбинация с шоколад и мента, Ели, чудесен е!
ИзтриванеОт скоро имам машина за сладолед и много се радвам, че вече сама мога да си правя. Рецептата е страхотна, получи се супер, много ми харесва комбинацията с мента и шоколад.
ОтговорИзтриванеСупер, че си опитала този вариант, Пепи! За мен това съотношение на продуктите и добавянето на различни аромати към него е една от най-хубавите комбинации за домашен сладолед. Можеш да експериментираш и да опиташ и други варианти.
ИзтриванеЗдравейте ! С какво мога да заменя екстрактът от мента, защото дори и в по-големите супермаркети не го откривам, а сладоледчето съм си харесала отдавна :) ? Поздрави!
ОтговорИзтриванеМожете да си намерите екстракт от мента в магазините за сладкари Аромас хаус и Сладката къща, също така и в био магазините. Но ако нямате наблизо, можете да замените с малко количество мента за пиене и пасирани листа от прясна мента, но ще трябва да прецените количеството, за да не стане прекалено натрапчив и алкохолен вкуса, а в същото време да има вкус на мента. Също се сещам, че можете да замените шоколадовите капки с начупени шоколадови бонбони After Eight, които имат много силен ментов вкус и ще овкусят и сладоледа :)
ОтговорИзтриванеВ нашето градче нямаме такива магазини ,за съжаление. Да , и аз се сетих за алкохола мента, но не бях сигурна дали ще стане, трябва да пробвам. Благодаря много за съветите :)
Изтриване