Необходими
продукти:
400 грама
лапад
100 грама
сирене2 яйца
1 връзка пресен лук
1 чаена лъжичка прясна мащерка
3-4 стръка магданоз
2 супени лъжици зехтин
½ чаена чаша настърган чедър
10 фини кори за баница
2-3 супени лъжици слънчогледово олио
4-5 супени лъжици зехтин за пържене
Приготвяне:
Лапада и лука
се измиват и нарязват. Смесват се с нарязаните билки и се задушават в зехтина с щипка сол.
След като
поизстинат леко, към зеленийките се прибавя натрошеното сирене, настъргания
чедър и яйцата. Всичко се разбърква много добре.Всеки лист от корите за баница се намезва леко по краищата с олио. В по късия край по дължина на всяка кора, се поставя от плънката и се завива на пуричка.
Така приготвените банички се изпържват на два пъти в две супени лъжици зехтин.
Готовите банички се поставят върху кухненска хартия, за да се оцеди излишната мазнина.
Сервират се топли с черен чай.
Вкуснотия!!!
Неустоими са!
ОтговорИзтриванеПрекрасна рецепта, Таня!
Благодаря ти, Лети! Импровизирани глезотийки са това :)
ИзтриванеТанче,
ОтговорИзтриванепрекрасни пролетни банички, които веднага ще изпробвам.Но аз ги правя печени на фурна.Хем по - бързо, хем по - лесно.
Поздрави !
Аз също често приготвям печени банички, но не е същото, защото корите се накъдрят и начупват, след като ги извадя от фурната, малко след това омекват и вече не са с хрупкава коричка.
ИзтриванеТова пържене(ако може да се нарече пържене) е с намазване на тигана с една лъжица зехтин и всичко се случва на среден огън, така че не е по-различно от обработката във фурната. Температурата е дори по-ниска, а и за печенето и пърженето се използва мазнина, но вкусът е различен.
Благодаря ти, Ели!