Необходими продукти:
2 супени
лъжица краве масло
7 фини кори
за баница3 големи яйца
500 грама прясно мляко
1 пакет ванилова захар
5 супени лъжици захар
пудра захар за поръсване
По желание: Захарен сироп сварен от 150 милилитра вода, 120 грама захар, 1 ванилова захар
Включете фурната
да загрява на 180⁰С.
Ако искате
да използвате захарен сироп, сега е момента да го приготвите, за да може да
изстине, докато стане готова баницата.Намажете добре с масло, тавичка с диаметър 20 сантиметра.
Направете розички от корите и ги подредете плътно една до друга в тавичката. Намажете повърхността на корите с разтопено масло.
Поставете тавичката във фурната и печете, докато повърхността на корите стане с приятен кафеникав загар.
Извадете тавичката от фурната и ги оставете да изстинат за 5 минути.
През това време разбъркайте яйцата, захарта, млякото и ваниловата захар. Залейте корите със сместа и върнете във фурната.
Печете 15 минути, до готовност.
След като баницата е готова, оставете я да изстине за 10 минути и я залейте със захарен сироп, ако сте решили да използвате, ако ли не сервирайте веднага.
Поръсете с пудра захар и сервирайте топла.
Да ви е
сладко!
Танче,
ОтговорИзтриваненаистина много лесна и красива млечна баничка.И нея ще пробвам, на такава баница и казват млечен млин, която е в сладък вариант.
Поздрави !
Танче,
ОтговорИзтриваненаистина много лесна и красива млечна баничка.И нея ще пробвам, на такава баница и казват млечен млин, която е в сладък вариант.
Поздрави !
Благодаря ти, Ели :)
ИзтриванеПоздрави!
Отдавна не си бях правила такава баничка, подсети ме точно на време, имах всички продукти в хладилника. Приятен ден!
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че сте подсладили деня си :)
ИзтриванеПоздрави!