Бърза вечеря за трима.
Необходими
продукти:
3 почистени пъстърви
сол, черен
пипер, сушен риган и млян кориандър3 чаени лъжички прясно изцеден лимонов сок
3 супени лъжици зехтин
За
аспержите:
20 аспержи
2 супени
лъжици зехтинсол и черен пипер
За соса:
2 жълтъка
½ чаена чаша
пълномаслено прясно мляко1 супена лъжица течна сметана
сол, черен пипер и лимонов сок на вкус
Приготвяне:
Изрежете
долният край на аспержите, ако е по дебел и ги обелете леко с белачка за
картофи. Ако са млади и крехки, това не е необходимо.
Постелете
удобна тавичка с хартия за печене. Поставете аспержите и ги овкусете със зехтина,
сол и черен пипер, разбъркайте добре.Поставете ги във фурната и пуснете грила на 190⁰.
Печете 5 минути и разбъркайте. Поставете отново във фурната и печете за още 3-4 минути.
Загрейте на
среден огън оребрен тиган с незалепващо покритие. Поставете в него една супена
лъжица зехтин.
Овкусете
рибата с подправките и лимоновия сок.Изпечете рибата и от двете страни за 15 минути по 7 минути от всяка.
Отделете
жълтъците от две яйца и ги поставете в удобен съд за водна пара. Разбъркайте ги
с щипка сол. Прибавете към тях прясното мляко и сметаната и ги поставете върху
тенджера с вряща вода. Бъркайте непрекъснато, докато получите гъст пухкав сос,
около 3-4 минути. Махнете от огъня и прибавете пармезана, разбъркайте. Овкусете
със сол, черен пипер и лимонов сок.
Да ви е сладко!
Танче,
ОтговорИзтриванечудесно и интересно ястие с риба и аспержи.Само веднъж опитах аспержи, но не останах очарована от вкуса.Но сосът чудесно ще се впише и ще допълни цялостното ястие.
Поздрави !
Ех, как обичам пъстърва, Таничка! Хапвам я през ден. И тази рецепта ще опитам! Прегръдки!
ОтговорИзтриване