600 грама
кайма от свинско и телешко
50 грама
пармезан1 яйце
1 средна глава червен лук
1 чаена лъжичка сушен риган
½ чаена лъжичка чеснова сол
50 грама пушена Скаморца (Scamorza Affumicate)
черен пипер и сол на вкус
½ чаена лъжичка кимион
50 грама галета
300 грама
почистена, задушена и нарязана коприва
50 грама
Прошуто нарязано на тънко5 сварени яйца
20 грама пушена Скаморца
Почистете и задушете копривата с малко сол и я нарежете на ситно.
Обелете яйцата.
Омесете
хубаво каймата, като прибавите към нея, ситно нарязания лук, яйцето,
подправките, пармезана, пушената Скаморца и галетата.
Поставете
каймата върху хартия за печене намазана с малко мазнина и я разпределете под
формата на правоъгълник с размери 30 х 20 сантиметра. Отгоре разпределете
предварително почистената и задушена коприва. Върху копривата поставете резените
Прошуто. Най отгоре в единия край по дължина, поставете обелените варени
яйца.
Завийте
каймата на стегнато руло заедно с хартията за печене и оформете добре.Поставете рулото върху тавичка за печене и във фурната.
Печете 40-45 минути. След готовност, оставете рулото да се охлади заедно с хартията за 15 минути. Премахнете хартията и поръсете с пушената Скаморца. Запечете за 2 минути на грила във фурната.
Сервирайте
върху любимият ви доматен сос и гарнитура от полента с пармезан, риган и масло.
Да ви е
сладко!
Тук можете да видите клип с приготвянето на рулото.
https://www.fattoincasadabenedetta.it/polpettone-ripieno/
Танче,
ОтговорИзтриванечудесно, много красиво руло.Поднесено много фино и елегантно.Прилича на руло " Стефани ", но в пролетен вариант.Чудно е поднесено с доматен сос и полента.
Поздрави и Христос Воскресе !
Здрасти, Танче!
ОтговорИзтриванеДва въпроса имам аз, първият е малко по-тъп :D
Завиите рулото заедно с хартията предполагам означава да го завием с помощта на хартията, нали така? Иначе после не си представям как ще се извади хартията ако е завита и тя вътре на руло? Второ е да споделиш рецепта за полента, ако все още нямаш писана такава..
Поздрави и благодаря предварително!
Много добре си разбрал, имам предвид с помощта на хартията и печенето е заедно с нея :)
ИзтриванеРецепта за полента ще напиша, но за целта е добре да си запиша количествата, защото най-често я приготвям на око, а ти можеш да импровизираш с подправките и ароматите, винаги се получава. За полентата е добре котлона да е слаб, да се изсипе във врящата течност (вода или мляко) постепенно, да се бърка непрекъснато и да се вари до готовност, защото лесно може да остане сурова и не е приятна за ядене в този случай.
Поздрави!
Страхотно звучи, ще го приготвя непременно!
ОтговорИзтриванеТанче,
ОтговорИзтриванекакъв вид царевично брашно използваш за полентата в смисъл каква марка ?