3 чаени чаши малини
3/4 чаена чаша захар
1 компот от малини 900 милилитра
1 супена лъжица сок от лимон
1 чаена чаша пресни малини
вода ако е необходимо
Малините се сваряват със захарта за 7-8 минути. Прецеждат се през цедка, като се притискат старателно, за да могат да се отделят само излишните семките.
При малиновото пюре се изсипва компота, една чаша със свежи малини, лимоновия сок и малко вода, ако е необходимо и всичко се разбърква. Опитайте на сладост и добавете вода, ако ви се стори прекалено сладка сместа. У дома правим компотите не прекалено сладки и на мен не ми се наложи да добавям.
Сместа се изсипва в удобна за замразяване форма и се поставя във фризера за 3-4 часа.
Преди сервиране, сорбето се оставя за 10-15 минути на стайна температура, за да може лесно да се загребва от него.
Няма коментари:
Публикуване на коментар