Необходими продукти:
2 чаши фин грис
⅔ чаена чаша захар2 чаени лъжички бакпулвер
60 грама изсушен кокос
2 големи яйца
⅔ чаена чаша масло (разтопено)
1 чаша кисело мляко
2 чаени лъжички екстракт от ванилия
За сиропа:
3 чаени чаши
вода
2 и ½ чаени чаши захар1 супена лъжица лимонов сок
1 чаена лъжичка аромат кокос
1 супена лъжица розова вода
Приготвяне:
Смесете
захарта, водата и лимоновия сок в удобен съд за варене. Поставете на котлона и
разбъркайте, докато захарта се стопи и оставете да ври 10 минути.
След
готовност, добавете розовата вода и кокосовия аромат, разбъркайте добре.Смесете всички продукти за кейка и разбъркайте добре.
Изсипете тестото в тавичка, с приблизителни размери 24 х 34 сантиметра с масло. Изравнете повърхността на кейка.
Приберете тестото в хладилник в продължение на 1 до 2 часа.
След охлаждане нарежете кейка в ромбовидни или квадратни форми. Поставете бланшираните бадеми върху всяко парче.
Печете в предварително загрята фурна за 40 минути при 190°C.
Изсипете охладения сироп върху горещата басбуса след това печете за още 15 минути.
Изглежда толкова сочно, че тези парчета от снимката до никъде няма да ми стигнат. С този мой голям апетит последно време... цялата тава ще ми е нужна, Тани!
ОтговорИзтриванеУсмихната сряда и прегръдки ти пращам!
Обичаме басбуса, Танче, а твоята изглежда толкова сочна и апетитна! Поздрави!
ОтговорИзтриванеТанче,
ОтговорИзтриванемного ароматен, много вкусен сладкиш.Използвам понякога грис за сладкиши.Чудесни стават.
Поздрави и весело и прохладно лято !
Признавам името ме доведе бързо тук, да видя що за чудо е това:), но снимките ти и изкушението, което показваш ме задържаха:). Поздрави, Танче!
ОтговорИзтриванеНапомня ми за реване (вида, естествено!). Изкушаващо!
ОтговорИзтриванеПоздрави, Танче!
Обичам такива лесни десерти, а гриста винаги е от значение в този вид тесто. Супер е, Танче! Поздрави!
ОтговорИзтриванеПриготвяла съм, макар по друга рецепта. При теб с чудни снимки!
ОтговорИзтриване