За
кюфтетата:
400 грама
пилешки гърди
1 глава стар лук
1 чаена лъжица пушен червен пипер
1 чаена лъжица риган
½ чаена лъжичка пушен червен пипер
1 яйце
1 филия хляб Сол и черен пипер
2-3 супени лъжици олио за пържене
За доматения
сос:
3 супени
лъжици зехтин
2 глави стар
лук3 скилидки чесън
2 моркова, настъргани
600 милилитра млени домати или от консерва
400 милилитра вода
3 печени и обелени червени чушки, пасирани
3 супени лъжици доматена салца или сто грама доматено пюре
2 супени лъжици риган
1 чаена лъжичка пушен червен пипер
1 супена лъжица захар
Сол и черен пипер
Приготвяне:
Смелете
пилешкото месо в блендер,. Не е проблем, ако останат и малко
по-големи парчета.
Задушете лука
и настърганите моркови в две супени лъжици зехтин, докато омекнат и станат
златисти.Изсипете каймата в купа и я овкусете с изброените подправки, добавете и изстиналия лук и моркови. Прибавете и яйцето. Хляба поставете в купа с вода, докато се накисне за кратко. Изстискайте водата и го прибавете към останалите продукти.
Омесете каймата добре.
Загрейте 2-3 супени лъжици олио
в голям тиган и изпържете кюфтетата, като ги оформяте с намокрени ръце.
В удобна
тенджера запържете лука и морковите в зехтина, докато лука стане прозрачен.
Добавете чесъна, разбъркайте и прибавете доматената салца, ситно нарязаните или
пасирани чушки и червения пипер. Разбъркайте за кратко и добавете доматения
сос и част от водата. Захлупете тенджерата и оставете соса да се готви за 10
минути.
След това
време добавете останалата вода и подправете с подправките, захарта и сол на
вкус, разбъркайте. Поставете похлупака отново и варете соса до готовност. Когато
соса е готов, прибавете кюфтета в него и разбъркайте. Варете още две минути.
Сварете
пастата орзо или друга, която вие предпочитате според указанията на опаковката и
сервирайте. Поръсете с настърган пармезан.
Да ви е
сладко!
Имаме единомислие в меленето на пилешко :)...Великолепна гозба,Таня и презинтирането и е повече от красиво!
ОтговорИзтриванеСлънчев ден!
Танче, чудесно ястие. И аз си набавих такава паста и се чудех в какво да я превърна. Благодаря за идейката, мила! Прегръдки и усмивки от мен!
ОтговорИзтриванеТанче,
ОтговорИзтриванеизползвам орзото главно за салати, но ти си го претворила в прекрасно ястие.Чудно е, особено за тези, които обичат месо и не могат и миг без него.
Поздрави !
Танче,страхотно предложение отново!Всеки път е от апетитно по-апетитно при теб и винаги поднесено с характерната доза изтънчен вкус!Много ми харесват купичките за салата.
ОтговорИзтриванеЩастлив месец април!
Танче, страхотна идея и великолепна презентация, както винаги!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и красив край на седмицата!
Благодаря ви, момичета :)
ОтговорИзтриванеПри нас пастата с доматен сос е често срещано явление, но този път е с пилешки кюфтета :) не е кой знае какво, но беше високо оценена от младия капризен господин и я записвам като идея.
Желая ви усмихнат уикенд!
браво и от мен чудесна идея за вечеря
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ти харесва, Пламен! Благодаря ти!
Изтриване