Приготвих тази вкусна торта с любезно предоставените ми продукти от Dr. Oetker. Сигурна съм, че техните продукти са неизменна част от кухнята на всяка домакиня и всяка една от нас внася вкус, аромат и разкош към всяко печиво или десерт с тяхна помощ.
Ще се радвам, ако идеята ви хареса и си приготвите и вие вкусна Великденска торта с тези лесно достъпни и страхотни продукти!
Необходими продукти:
2 пакета ванилов крем на Dr. Oetker
2 жълтъка
2 супени лъжици царевично нишесте на Dr. Oetker
8-10 супени лъжици захар
1 пакет ванилова захар на Dr. Oetker
1 литър прясно мляко 3,6 % ( ако можете да използвате домашно, по-добре)
200
грама крема сирене
Захарен
сироп:½ чаена чаша вода
¼ чаена чаша захар
½ есенция ром на Dr. Oetker
Необходими продукти за крокана:
1
чаена чаша белени бадеми
½
чаена чаша захар
Приготвяне:
Ще
ви трябва ринг за оформяне на торти или стените на форма за торта с подвижни
такива. Аз направих тортата в силиконова форма.
Сложете
800 милилитра от прясното мляко в подходяща тенджера на котлона на среден огън,
заедно със захарта.В малка купа изсипете съдържанието на двата пакета ванилово нишесте на Dr. Oetker , царевичното нишесте и двата жълтъка. Изсипете останалото студено прясно мляко и разбъркайте, докато сместа стане гладка.
Изсипете сместа с нишестето и жълтъците при прясното мляко, преди да е станало много горещо. Разбърквайте непрекъснато, докато крема се сгъсти.
След като крема е готов, го изсипете в дълбока порцеланова купа и поставете по повърхността му найлоново домакинско фолио, за да не хваща коричка, докато изстива.
След като крема изстине до стайна температура, го разбийте с миксер, докато стане гладък.
Разбийте
и крема сиренето на гладък крем и го прибавете към ваниловия крем. Разбъркайте
внимателно, докато се смесят добре.
Сварете
захарния сироп. Оставете го да изстине напълно и прибавете есенцията с аромат на ром на Dr. Oetker .
Нарежете
козунака на филии по
2 сантиметра всяка.Поставете ринга за оформяне на торти директно върху чинията, в която ще сервирате тортата.
Наредете плътно от козунака първия ред (първия блат) и с помощта на четка напоете блата със захарния сироп. Отгоре поставете от крема с дебелина колкото е и дебелината на козуначените филии. Отгоре поставете отново резени козунак и притиснете леко. Напоете отново със захарен сироп и поставете отново крем. Наредете и последния ред с козунак и притиснете. Напоете със захарен сироп. Намажете тънък слой с крем, поставете фолио върху формата и приберете тортата в хладилника за една нощ. Ако искате да стегне по-бързо, можете да я поставите във фризера за два- три часа.
През това време пригответе крокана, като поставите захарта на котлона в малък тиган с незалепващо покритие. Филираните бадеми, изпечете на тиган или в микровълнова фурна, докато станат златисти и ги разстелете върху хартия за печене. След като захарта се стопи и се превърне в карамел излейте на тънка струйка карамела върху ядките. Оставете ги да изстинат напълно и ги смелете в блендендер.
След като тортата е стегнала, премахнете ринга и панирайте торта с крокана. Можете и отгоре да я поръсите с него, комбинацията на ваниловия крем с бадемовия крокан е невероятно вкусна, вкусът е като на крем карамел с бадеми.
Не
прекалявайте с напояването на блатовете със захарен сироп, защото ще поемат и
част от сочноста на крема. Ако се напоят прекалено, няма да може тортата да стегне добре.
Много приятна тортичка и естествено сътворена с много стил, Танче! Ще се възползвам от идеята покрай Великден! Приятна неделна вечер!
ОтговорИзтриванеМного красива си я направила, Таничка!
ОтговорИзтриванеХубава нова седмица от мен!
Таня, тортата е един разкош!
ОтговорИзтриванеЗная че рецептите ти са много точни и сполучливи от не един опит на твоите предложения, за което много благодаря и винаги мога да ти се доверя!
Последно правих тирамису тортата и всички много я харесаха ... само където промених украсата, като замених с плодове :) Твоите торти са толкова прецизно гарнирани, че само майстор сладкар би се справил! Поздравления за което!
В случая не знам за кое би ми било по-жално... Да ползвам твой козунак за торта или да разрежа ей такава красавица като тази. Танче, златни ръце имаш! Кога ще отваряме сладкарницата, а? :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки и спорна седмица ти пожелавам!
Елегантна и красива торта - като за кралски особи!!! И с много вкус и стил поднесена, Танче :)
ОтговорИзтриванеХубава нова седмица!!
Тортата ти е истинско бижу!!! Права си, че продуктите на Йоткер съ познати на всички домакини, особено онези, които често приготват сладки изкушения като това!
ОтговорИзтриванеУсмихната нова седмица!
най-вкусната предполагам, но и най-красивата. поздравления, Танче.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви момичета :)Радвам се, че ви харесва тортичката! Препоръчвам ви да се възползвате от идеята, със сигурност какви сте ми работни всичките, ще остане някой неизяден козунак :)
ОтговорИзтриванеЖелая ви слънчева седмица!
Прекрасна и като вкус и като оформление. Винаги е сладко с Др. Йоткер и с теб!:)
ОтговорИзтриванеАми как ти даде сърце да разрежеш това творение?
ОтговорИзтриванеБурни аплаузи, Танче!!!!
Танче,още веднъж наминах да оплакна око по тази толкова нежно декорирана торта,просто фантазия!
ОтговорИзтриванеТанче,
ОтговорИзтриванетортата е много нежна и красива.Много елегантно и красиво предложение за празниците.Винаги ми остава много сух козунак по Великден.И след това го правим на различни десерти, подобно на сухарите.Така,че това твое предложение е страхотно.
Поздрави !
Бих казала, че това е съвършената козуначена торта, много сочна и красива!
ОтговорИзтриване