За плънката:
3 супени
лъжици зехтин
2 глави
червен лук400 грама печурки
2 супени лъжици балсамов оцет
2 супени лъжици заквасена сметана
1 чаена лъжичка сушена мащерка
сол и черен пипер
150 грама заквасена сметана
3-4 супени лъжици течна сметана
1 яйце
100 грама настъргано пушено сирене
100 грама пушен кашкавал
Приготвяне:
За да
приготвите плънката, нарежете лука на дребно и го задушете в зехтина. Почистете
и нарежете гъбите и ги добавете към лука. Когато гъбите се задушат, прибавете балсамовия
оцет, мащерката, сол, черен пипер и две супени лъжици заквасена сметана.
Разбъркайте още минутка на котлона и махнете от огъня. Оставете плънката да
изстине.
Включете
фурната да загрява на 180⁰С.
След това разбъркайте заквасената сметана, течната сметана и яйцето. Прибавете ги към гъбите и разбъркайте равномерно.
За основа
можете да използвате всякакво тесто. Моето е домашно приготвено тесто за пица,
което разточих и покрих с него формата за тарт.
Покрийте
формата с тестото и веднага изсипете гъбения пълнеж.
Настържете
сирената и ги поръсете върху плънката равномерно. Поставете формата във фурната
и печете 40-45 минути.
Това е пица от същото тесто, но след като тестото е втасвало два пъти и веднъж в тавата, преди да поставя плънката. Опитайте и вие с малко повече търпение, ще получите едно различно преживяване!
Спечели ме!Тарт-а изглежда невероятно, а аз съм голям любител на този тип вкусотии!Определено ще се възползвам от рецептата ти:)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Много се радвам, че ти харесва предложението ми :)
ИзтриванеБлагодаря!
Все любими продукти в един много апетитен тарт, Тане!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря ви, Валя и Ирина :)
ИзтриванеТанче,знаеш как да ме развълнуваш!Пицата е направо убийствена,а от тарта непременно ще си грабна парченце,че у дома за плънки с гъби няма да намеря съмишленици за жалост!
ОтговорИзтриванеО Танче, тарта е невероятен. Гъби и сирена отлична комбинация!
ОтговорИзтриванеОткрадвам си едно парче!
Поздрави!
Таничка, нямаш сърце! :) Толкова апетитно да изглежда всичко! Мислех си дали тарта би могъл да се направи с пачи крак и дали ще върви :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и топъл ден :)
Много ти благодаря, Ели :) Радвам се, че ти харесва предложението ми!
ИзтриванеСпоред мен може да се направи с всякакви гъби, дори вкуса в твоя случай ще бъде още по-хубав с пачия крак :)
Поздрави!
Ее, не...то не се издържа така!
ОтговорИзтриванеТакива вкустотий да гледам по обяд!
Направо записвам продуктите за довечера :)
Усмихнати почивни дни!
Благодаря ти, Люси :)
ИзтриванеПрегръдка!
Прекрасен тарт, Танче, а за пицата думи нямам как изглежда!
ОтговорИзтриванеПриказка, приказка!
Слънчеви поздрави и прекрасен уикенд!
Благодаря ти, Марийче :) Радвам се, че ти допадат предложенията ми!
ИзтриванеПоздрави!