Един любим десерт, който със сигурност е приготвяла всяка домакиня. Може би ви е известен като Кордит кадир или като Крем карамел с шоколадов блат или не знам още как.., знам само че е уникално вкусен и винаги с чудесен краен резултат, иии свършва мноооого бързо ;)
Необходими продукти за брауни блата:
100 грама черен шоколад
150 грама маслоНеобходими продукти за брауни блата:
100 грама черен шоколад
3 яйца
1 чаена лъжичка ванилов екстракт
150 грама захар
100 грама брашно
25 грама какао на прах
1 чаена лъжичка бакпулвер
За крема:
4 яйца
400 милилитра прясно мляко400 грама кондензирано мляко
150 милилитра течна сметана
200 грама крема сирене, меко на стайна температура
1 чаена лъжичка ванилов екстракт
Приготвяне:
Фурната се загрява до 170°C.
Брашното се смесва с какаото и
бакпулвера.Фурната се загрява до 170°C.
Форма за кекс се намазва с разтопено масло и се оставя настрани докато потрябва.
Първо се приготвя брауни основата, като шоколада и маслото се разтопяват на водна баня.
В средна купа се разбиват 3 яйца със 150 грама захар, докато сместа се превърне в светъл и пухкав крем и към нея се добавят разтопения шоколад с маслото.
Накрая се добавя брашното, какото и бакпулвера.
Сместа се изсипва в предварително приготвената форма.
За да се приготви крема, в голяма купа се разбива млякото, екстракта от ванилия, 4 яйца, крема сиренето, сметаната и кондензираното мляко.
Сместа за крема се изсипва внимателно по ръба на съда върху брауни блата.
Формата с пудинга се поставя в удобна тава, в която се изсипва вряла вода до половината.
Брауни пудинга се пече в продължение на 90 минути на водна баня.
Карамела направих на око. Поставих в тиган с незалепващо покритие о
Добре е пудинга да изстине напълно( аз го оставих да изстине на стайна температура), преди да се извади от формата и да се нареже. Преди да сервирате, полейте брауни пудинга с карамеления сос.
Ей тук ме удари в земята, зашеметена съм! Великолепна си,МАЙСТОР, ако можех с още по-големи букви щях да сложа! Прегръщам те много!
ОтговорИзтриванеИ аз те обичам, скъпа моя :)
ИзтриванеЧестно да ти кажа, тази година си пожелах да имам възможност да дойда до Варна да те прегърна, много искам, ама много!!!
Желая ти успешна нова седмица и много от прекрасното вдъхновение, което не ти липсва по принцип, но още повече :)
Ох, че ще е хубаво!
ИзтриванеЛеле, голяма съблазън! Както и супер снимки!
ОтговорИзтриванеУспешна седмица, Танче!
Благодаря, Инче :)
ИзтриванеПоздрави!
Изкусителка!!! Прелестен е!
ОтговорИзтриване:) Благодаря, Габи!
ИзтриванеНевероятно красиво и неустоимо вкусно!! :) <3
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ти харесва, Мина!
ИзтриванеВеликолепен се е получил!!! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Кате :)
ИзтриванеПоздрави!
Таничка, все се "вайкам" покрай този десерт. Не съм го приготвяла и да ми се чуди човек защо! Страхотно изглежда и много апетитни снимки :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмивки! :)
Радвам се, че ти харесва, Ели :)
ИзтриванеАз пък съм го приготвяла много пъти, а едва сега реших да го публикувам, защото продуктите, които използвах са малко по различни.
Поздрави и хубав ден ти желая!
имам едно въпросче-имам неподсладено кондензирано мляко, дали ще стане
ОтговорИзтриванеиначе изглежда прекрасно :)
Здравей, Меги!
ИзтриванеКонкретно за този вариант на десерта, кондензираното мляко трябва да е гъсто и подсладено, не мисля, че ще стане с другото.
Вкуса и сладостта на пудинга до голяма степен се дължат на него.
Според мен е най-добре да си набавиш всички продукти и тогава да приготвиш сладкиша :) Може да пропуснеш само течната сладкарска сметана, всичко друго е необходимо както е написано в рецептата.
Поздрави!
много благодаря за отговора :) ще си закупя подсладено и ще го опитам :) и може би ще пропусна течната сметана- не съм и много фенка :)
ИзтриванеТанче, още във фейсбук му се нагледах, но и тук да си кажа...ще ме удавиш в собствената ми уста бе, момиче! Прелестен е! Усмихнати поздрави, мила!
ОтговорИзтриванеРадвам се, че така ти е подействал пудинга, Люси, така поне чувствата са взаимни :)
ИзтриванеБлагодаря ти, мила :)
Поздрави!
Съвсем съзнателно не отварях страницата тук в блога, макар, че го видях още във Фейса. Прекрасно, вкусно, изкушаващо и калорично великолепие. Ще се изкушаваме пак, ще се изкушаваме. Поздрав най-сърдечен, Таничка!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Нели :) Много се радвам, че ти харесва!
ИзтриванеПрегръдки!
Аааа,Танче,аз като видях разреза първо за Кодрит кадир се сетих,но заглавието ме разконцентрира.Е,пак не е баш същото,страхотно си обогатила сместа за крем карамела,получила се е подобна на чийзпълнеж,с една дума-уникален десерт,и толкова красив,но ти това го умееш по неповторим начин!Щастлив месец март!
ОтговорИзтриванеО, Танче, чудесна интерпретация на Кодрит кадира! Ще опитам и твоя вариант, предполагам, че е още по-вкусен!
ОтговорИзтриванеРоси, Весе, наистина е като Кодрит кадир, но с малко по-различни продукти. Не знам друго, освен това, че е голяма вкусотия :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви момичета!
Поздрави!
Здравейте..а брауни блата пече ли се преди да се изсипе крема, или се пекат заедно наведнъж?
ОтговорИзтриванеСтана страхотен..благодаря!!!! Преди да получа отговора Ви.Пекох ги едновременно...☺
ОтговорИзтриванеСтана страхотен..благодаря!!!! Преди да получа отговора Ви.Пекох ги едновременно...☺
ОтговорИзтриванеРадвам се, че си успяла да го приготвиш и се е получил добре пудинга, Буба :) Нямах възможност да отговоря навреме на въпроса ти.
ИзтриванеДа ви е сладко!
Изглежда фантастично!В тази форма(показана на снимката), не се ли поставя първо крема, а след това брауни блата и когато е готов се обръща? Благодаря!
ОтговорИзтриванеЗдравейте.
ИзтриванеТочно като съм описала в рецептата се приготвя десерта. Първо се изсипва на дъното на формата, в която ще приготвяме десерта суровата смес за брауни блата, а върху него внимателно се излива сместа за крема. В процеса на печене, блата се издига на повърхността, а крема остава отдолу.
Опитайте и ще видите как става, и ще си хапнете вкусно, вкусно :)
Как се вади готовият пудинг от формата?
ОтговорИзтриванеЗдравей, Марина.
ИзтриванеИзважда се, като на повърхността на формата с пудинга се поставя подходяща чиния за сервиране и се обръща бързо и внимателно наобратно. Ако не сте сигурни, че е паднал, почукайте леко по формата, докато се уверите, че пудинга е в чинията за сервиране.
Поздрави, Марина.
сладкиша не е въобще сладък.само с 150 грама захар не става работата изглежда добре но не е вкусно въобще
ОтговорИзтриване:) Въпрос на вкус, polsten
ИзтриванеВъв вкъщи на всички ни беше точно толкова сладък, колкото е необходимо. Всеки да прецени за себе си. Още повече, че аз гарнирах десерта и с карамелен сос, това също имах предвид, когато слагах захар, защото не обичаме отровно сладко.
как ще сложиш първо браунинга а после крема.крема ще остане от долу а не отгоре.ако го правиш по твоя начин то тестото за браунинга ще потъне в крема.ама тука честно пишете глупости
ОтговорИзтриванеЗдравейте,направих десерта както сте описали ,но не се получи така.Крема си стои отгоре а браунинга си е отдолу.Стриктно спазих рецептата.Не се получи.
ОтговорИзтриванеНаистина не мога да повярвам, защото този пудинг се приготвя точно по начина, по който съм описала и могат да го потвърдят всички домакини, които са го приготвяли, а те никак не са малко. В кулинарните групи във Фейсбук едва ли има някой, който да не го е приготвял и на мен ми е трудно да предвидя и да взема отношение, защо се е случило. Прочетох рецептата отново и няма никакъв пропуск, просто съжалявам, че не се е получил десерта.
Изтриване