3 белтъка
150 грама захар на пясък
1 супена лъжица натурално какао
1 чаена лъжичка ванилов екстракт
150 грама захар на пясък
1 супена лъжица натурално какао
1 чаена лъжичка ванилов екстракт
½ чаена
лъжичка нес кафе крема
За пълнежа:
1 чаша сметана
За пълнежа:
1 чаша сметана
1 супена
лъжица пудра захар
1 чаена лъжичка нес кафе крема
½ чаша сладко от череши
½ чаша настърган тъмен шоколад за декорация
Приготвяне:
Загрейте фурната до 120°C. Поставете лист хартия за печене на една голяма тава за печене и направете 18 сантиметрови кръга.
Разбийте белтъците, докато станат твърди с щипка сол. Прибавете ванилията и започнете да добавяте захарта бавно, по една супена лъжица от време на време, докато се изчерпа количеството захар. Белтъците трябва да започнат да оформят твърди върхове, когато извадите бъркалките на миксера.
Пресейте какаото на прах и кафето върху разбитите белтъци и разбъркайте няколко пъти със силиконова шпатула, така че да останат ивици в сместа, а не напълно да се оцвети.
Разделете сместа на две и оформете два блата от белтъците върху хартията за печене. Поставете тавата във фурната в продължение на 90 минути. След като изключете фурната, не отстранявайте тавата, докато фурната е топла, нека се охлади и след това извадете тавата.
За да сглобите тортата:
Разбийте сметаната с кафето и пудрата захар до мек крем.
1 чаена лъжичка нес кафе крема
½ чаша сладко от череши
½ чаша настърган тъмен шоколад за декорация
Приготвяне:
Загрейте фурната до 120°C. Поставете лист хартия за печене на една голяма тава за печене и направете 18 сантиметрови кръга.
Разбийте белтъците, докато станат твърди с щипка сол. Прибавете ванилията и започнете да добавяте захарта бавно, по една супена лъжица от време на време, докато се изчерпа количеството захар. Белтъците трябва да започнат да оформят твърди върхове, когато извадите бъркалките на миксера.
Пресейте какаото на прах и кафето върху разбитите белтъци и разбъркайте няколко пъти със силиконова шпатула, така че да останат ивици в сместа, а не напълно да се оцвети.
Разделете сместа на две и оформете два блата от белтъците върху хартията за печене. Поставете тавата във фурната в продължение на 90 минути. След като изключете фурната, не отстранявайте тавата, докато фурната е топла, нека се охлади и след това извадете тавата.
За да сглобите тортата:
Разбийте сметаната с кафето и пудрата захар до мек крем.
Поставете
първия блат директно върху чиния за сервиране.
Изсипете половината
от крема, шоколадови стърготини и половината от черешите.
Поставете втория блат и разпределете останалата сметана. Поръсете с шоколадови стърготини и черешите.
Хапвайте тортата веднага, защото не може да чака J
Поставете втория блат и разпределете останалата сметана. Поръсете с шоколадови стърготини и черешите.
Хапвайте тортата веднага, защото не може да чака J
Чудесна е станала, Таничка!
ОтговорИзтриванеС любим аромат на кафе :)
Хубава вечер от мен!
Радвам се, че ти харесва, Дани :)
ИзтриванеБлагодаря ти!
Ехаа, всичко давам да опитам 1 парченце (може и две хи-хи)
ОтговорИзтриванеСтрахотна е, Танче! :)
Да те поканя, мило Светле, но и залък не остана за нула време :)
ИзтриванеМалка беше тортата, а и ние вкъщи сме едни кафе холици и сладко любиви :)
Благодаря ти!
Прекрасна е! Само това ще кажа, всичко останало би нарушило елегантността на презентацията ти! Поздрави!
ОтговорИзтриванеМного ти благодаря, Кате :)
ИзтриванеПоздрави!
Остана ли едно парченце за закуска с кафето ми?
ОтговорИзтриванеЧудна е, Танче!
Хич не се надявай :) Още на мига изчезна и за още питаха :)
ИзтриванеНо ще се почерпим ти само кажи кога ;)
Прегръдки!
Разкошна е,очите ми останаха в нея!
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че ти харесва, Сия :)
ИзтриванеМожеш да я приготвиш и да споделиш дали ти харесва ;)
Поздрави!
По твоему прекрасна...
ОтговорИзтриване:) Благодаря ти, Веси!!!
Изтриване