1 чаена чаша
светло кафява захар
1 чаена чаша
тъмнокафява захар мусковадо1 и ½ чаени чаши тиквено пюре
2 яйца
1 супена лъжица екстракт от ванилия
1 чаена чаша органично олио от рапица (може да се замени с обикновено или зехтин)
1 чаена чаша брашно от еднозърнест лимец
2 чаени чаши бяло брашно + 2 супени лъжици
семената от една шушулка ванилия
1 чаена лъжичка сода
1 чаена лъжичка бакпулвер
1 чаена лъжичка джинджифил
½ чаена лъжичка индийско орехче
½ чаена лъжичка канела
За пълнежа:
150 грама хубаво крема сирене като Филаделфия
60 грама масло
2 супени лъжици кленов сироп
1 чаена лъжичка ванилова паста или ванилов екстракт
2 чаени лъжички пудра захар
Приготвяне
на пълнежа:
Всички
продукти трябва да се със стайна температура.
Разбъркайте
маслото с пудрата захар, докато стане на пухкав крем.Добавете предварително разбърканите маскарпоне и крема сирене.
Добавете ванилията и кленовия сироп и разбъркайте, с помощта на тел за разбиване на гладък крем.
Поставете пълнежа в хладилника, докато приготвите сладките.
Приготвяне на сладките:
В средна купа, смесете олиото, двата вида захар, ваниловата есенция и семената от ванилията. Разбъркайте, докато се смесят добре и прибавете тиквеното пюре и яйцата. Разбъркайте, докато получите много гладка и еднородна каша. Ако в сместа има малки тъмни парченца от мусковадото, можете да минете сместа през сито, така направих аз, но ако не ви притесняват можете да продължите и така.
В друга купа смесете двата вида брашно, подправките, бакпулвера, содата и солта. Разбъркайте.
Включете фурната да загрява на 180⁰С.
Прибавете брашното с подправките към течните съставки и разбъркайте с лъжица, докато получите гладко тесто. Тестото трябва да бъде течно, но при разбъркване да запазва формата си.
Постелете две големи тави за печене с пергаментова хартия.
Напълнете тестото в найлонов пош с голям кръгъл накрайник и направете малки кубчета от тестото на разстояние едно от друго 3-4 сантиметра. Можете с мокър пръст да притиснете връхчетата, защото след печене остават мънички издатинки.
Поставете тавата в предварително загрятата фурна и печете 11-12 минути.
Оставете сладките да изстинат и ги гарнирайте с крема от маскарпоне.
Количеството на сладките е доста, но това е чудесна причина да ги споделите с приятели и близки! Насладете се на тези разкошни тиквени вкусотии J
Това наистина са едни от най-разкошните сладки на света! Такъв вкус, такъв аромат... И как само се топят в устата... Таничка, благодарности и за почерпката, и за рецептата! Златен човек си ти, много те прегръщам! :)
ОтговорИзтриванеПрекрасен снежен ден ти желая!
Много се радвам, че харесахте сладките, Гери :) Удоволствието е мое, че имах възможността да ги споделя!
ИзтриванеМожем да поспорим, кой е златния, но ще го оставя за друг път :)
Прегръщам те, мила!
Много красиви, а предполагам и вкусни!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря, Габи :) Наистина са вкусни!
ИзтриванеПоздрави!
Благородно завиждам на Гери,че вече се е насладила на тези хубавелки!
ОтговорИзтриване:)Прекрасна рецепра,записвам си я Танче:)!Спокойна неделя!
Ще се радвам да ги приготвиш, Миленче, наистина си заслужават!
ИзтриванеХубава вечер ти желая!
Наслаждавам се не само на тях, но и на снимките ти!Поздрави!
ОтговорИзтриванеОпитвам нов начин за правене на снимки :) щом и ти виждаш разлика, значи наистина има такава..
ИзтриванеПоздрави, Кате!
Таничка, изглеждат перфектно!
ОтговорИзтриванеА вкусът е невероятен!
Прегръдка!
Много ти благодаря, Дани :)
ИзтриванеНаистина неповторим вкус и консистенция!
Прегръдки!
С удоволствие ще ги пробвам!Обичам тиквени десерти....аромата им е неустоим,а тези изглеждат невероятно.Поздрави!
ОтговорИзтриванеОпитай, Нанита, сигурна съм, че станат любимите ви вкъщи :)
ИзтриванеБлагодаря ти!
Поздрави!
Танче,
ОтговорИзтриванемного богати на аромати тиквени сладкиши.Тиквата е прекрасна в много и различни комбинации от продукти.Чудесно и изкушаващо предложение.
Поздрави !
Изглеждат вкуууснички:)
ОтговорИзтриване