Не мисля, че
има нужда от рецепта, но ще ви напиша продуктите, които съм използвала за две
рула.
Продукти:
2 големи питки тортила
100 грама
нарязана пушена сьомга
8 супени
лъжици крема сирене филаделфия ( най-добре да бъде овкусена или ако предпочитате овкусете я сами ), моята беше с пушена сьомга
5-6 стръка
копър
Сглобяваме,
като намазваме всяка тортиля с по четири лъжици филаделфия и подреждаме отгоре
пушената сьомга и копъра.
Завиваме
плътно на руло и увиваме всяко в найлоново фолио. Прибираме в хладилника за един час.
Иии, следва да го нарежем, да си сипем по едно ледено студено узо и да си кажем наздраве J
Наздраве, Таничка!
ОтговорИзтриванеНаздраве, Дани!
ИзтриванеТъкмо ще ходя да чета рецептата за онези страхотни питки, който мернах за кратко и ме привлякоха като магнит :)
Поздрави, мила!
Узо не понасям... обаче от тези вкусни рулца не бих се отказала. Наздраве, Танечка! Валя
ОтговорИзтриванеСъгласна съм, че е особено узото и не всеки го харесва, но според мен е най-добрия приятел на морските вкусотии ;)
ИзтриванеПоздрави, Вале!
Не сме си дружки с алкохола, така както с хранта сме. Пък и вкусът на анасон не е моят... Обаче тортиля, крем-сирене, сьомга и копърче... Спечели ме! Казвам ти наздраве, а аз грабвам хапчица. Чудесна ти е идеята, Танче! С една салатка даже си е перфектна лятна вечеря.
ОтговорИзтриванеПрегръдки и усмихната вечер!
Танче, красотите отгоре на началната страница - ти ли си ги рисувала (плодовете и зеленчуците)? :)
ИзтриванеТочно тук ще се присъединя към Гери!
ИзтриванеТанче, ти няма ли да идеш да почиваш, а? Стига изкушава само:))
Гери, не съм ги рисувала аз. Както ти казах на времето се занимавах с рисуване и обожавам това изкуство. Имам си в папката със снимки разни рисунки, които не бях разглеждала от години, една вечер просто ги отворих и тази ресунка ми привличе вниманието веднага, а никога не съм я виждала в такава свитлина, просто си я представих на началната страница на блога. Обработих я малко, защото тя по принцип е изправена и беше доста голяма, разтоянията между плодовете и зеленчуците бяха запълнени с някакви драскотини, които изтрих и се получи това в крайна сметка. Дори не си спомням кога и откъде съм я взела. Много харесвам тази акварелна техника с черни контури и разливането на вода върху боята. Видя ме се свежа и подходяща, докато не ми омръзне..., такава съм си аз, бързо се отегчавам от една и съща гледка :)
ИзтриванеВесе, и когато почивам пак ще готвя и когато нямам време също, затова няма да спра да се показвам наоколо, мила :)
ИзтриванеПрегръдки!
Затова света е толкова цветен и разнообразен, защото всеки си има собствен вкус и почерк :) А ние го харесваме и му се възхищаваме, точно защото е различен!
ИзтриванеБлагодаря ти, мило Гери!
Аз пък не бих отказала едно узо:)!Предястието е велико!
ОтговорИзтриванеМиленче, добре си дошла от страната на ценителите :)
ИзтриванеЩе заформим някой ден една чудесна компания, но кога ще е... :)
Поздрави!
Много свежо предложение. Аз бих предпочела винце, но всичко е въпрос на вкус :)
ОтговорИзтриванеРазбира се, че и с винце става, както ти е сладко, Еличка :)
ИзтриванеПрегръдка!
Лесно, ама страхотно! Ух, че хубаво!
ОтговорИзтриванеЕто прекрасната, Йоли, тя разбира се ще ме подкрипи за избора на напитка и за морския вкус на рулото, нали е морско чедо :)
ИзтриванеПрегръдка!