Честит празник на всички деца и на всички, които са запазили детското в себе си!
Необходими
продукти:
1
голям пакет бутер тесто
За
крема:
1200
пълномаслено прясно мляко200 милилитра сметана
1 пакет пудинг ванилия на д-р Йоткер
1 пакет обикновено нишесте с вкус ванилия
3
жълтъка
1 яйце
10 супени лъжици захар
1 супена лъжица ванилова захар
Форма за терин се застила с найлоново фолио, като дълги краища се оставят навън да стърчат, за да може след това тортата да се покрие с тях.1 яйце
10 супени лъжици захар
1 супена лъжица ванилова захар
Прясното мляко (без 200 милилитра), сметаната и захарта се поставят в тенджера с незалепващо покритие на слаб огън на котлона. Към 200 милилитра студено прясно мляко се прибавя ваниловия пудинг и пакетчето нишесте. Разбърква се добре, така че да няма бучки. След това се прибавят жълтъците и яйцето. Всичко се разбърква отново до идеално гладка консистенция.
Сместа с яйцата и нишестето, се добавя към леко затопленото мляко и се разбърква енергично. Крема се вари на слаб огън, като разбъркването продължава непрекъснато, докато се сгъсти.
Когато
крема е готов по повърхността му се постила найлоново фолио, за да не хваща
коричка и се оставя да се охлади на стайна температура.
Тортата се сглобява, като в постлана форма с найлоново фолио, се поставя блат следван от крем и отново блат крем, така докато се изпълни формата
до горе. Притиска се хубаво, за да може крема да се разпредели равномерно и да
няма въздушни ями. Подредбата завършва с блат. С оставеното фолио, от всички страни се
покрива готовата торта и се поставя в хладилника за четири часа, може и повече.
Една
кора, която сте заделили от началото, след като изстине много добре, се начупва на малки парченца, които се
използват за декорация. Аз използвах също шоколадов ганаш от бял шоколад и малко разтопен
млечен шоколад за украса на тортата.
След като е стегнала добре в хладилника се изважда и се обръща в чиния подходяща за сервиране. Отстранява се найлоновото фолио и се декорира с парченцата натрошено бутер тесто или друго по желание.
Изключително вкусна торта! Лесна за приготвяне и много симпатична!
Моето пораснало момче много хареса тортата, нищо че отказа да има празник днес
J пък на мен ми се празнува и заради него!!!
Страхотен сладкиш, Таня!
ОтговорИзтриванеЧестит празник на твоето момченце :) И на теб, разбира се, все си притаила нещо детско у себе си :)
Поздрави и хубава нова седмица!
От сърце ти благодаря, Пепи! Да са ни живи и здрави дечицата, къде по-малки, къде по-големи за нас все са си деца :)
ИзтриванеХубава вечер ти желая!
Страхотен сладкиш, Танче! Снимките подканят не едно парче да си хапнем, а целия! Поздрави!
ОтговорИзтриванеРадвам се, че изглежда така изкушаващо, Габи :)
ИзтриванеМного ти благодаря!
Поздрави!
Танче,голяма красота си изваяла.Със здраве да си изядете.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Ваня :)
ИзтриванеМного любим мой десерт! Страхотен е, Танче! И украсата много му отива, както и ягодките. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Светле, толкова е вкусен, че изобщо не се нуждае от украса :), но на мен вечно ми се ще да декорирам и всичко без украса ми е скучно.
ИзтриванеИ на мен ми стана любим! Благодаря ти!
Прегръдки!
Като реализирам мечтата на всяка можеща да готви жена, ще те поканя да твориш съвършенства.
ОтговорИзтриванеМисля, че ще опитам тази красавица у дома. Трудно ще остана само с гледането.
Прегръдки, Танче!
С най-голямо удоволствие бих творила денонощно, Марте!
ИзтриванеОпитай я, разкошна е и много вкусна тортичка!
Прегръдка!
Уникална е! Уникална!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, скъпа :)
ИзтриванеЕ, ти ли пък няма да го направиш необикновен този Наполеон...чуден е!
ОтговорИзтриванеНе е необикновен, Весе, само се заиграх да го поукрася :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти!
Поздрави!
Невероятна, неустоима красавица! Прекрасен и сладък юни!:)
ОтговорИзтриванеЧудна е станала твоята тортичка, Танче! Изкушаваща и неустоима! Прекрасни и стилни снимки, както винаги! Най-сърдечни поздрави, мила!
ОтговорИзтриванеДетски спомени нахлуват в главата ми като го гледам това, само където съм сигурен, че ще е по-вкусно от онези купените Наполеонки!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви! Радвам се, че харесахте моя лесен вариант на известния Наполеон! Голяма беля беше коментара ми, че е фасулска работа приготвянето му..., не питайте колко пъти ми се наложи да го правя след това :)
ИзтриванеПоздрави!