петък, 1 май 2015 г.

Палачинки с левурда


Необходими продукти:

2 яйца

300 милилитра прясно мляко

100 милилитра вода

10 супени лъжици брашно

¼ чаена лъжичка сол

1 чаена лъжичка захар

¼ чаена лъжичка бакпулвер

12-15 листа левурда


Плънка:

180 грама крема сирене разбъркано с две супени лъжици кисело мляко

шунка

настърган кашкавал

настърган пармезан

Приготвяне:

Поставете всички продукти без 100 милилитра от млякото и левурдата в купа и разбийте с миксер, докато получите гладко палачинково тесто. Спрете миксера и добавете останалото мляко, разбъркайте отново и добавете още малко, ако трябва, докато получите хубаво палачинково тесто.

Поставете тестото в хладилника за 20 минути.

Нарежете левурдата на ситно и я добавете към тестото.

Загрейте тиган с половин чаена лъжичка масло и няколко капки олио и изпържете палачинките.

Гарнирайте палачинките с крема сиренето и шунката. Сервирайте топли.

6 коментара:

  1. Отговори
    1. Лесни и бързи за приготвяне, а са наистина вкусни и различни!
      Благодаря, Миленка!

      Изтриване
  2. О, монго, много ми харесаха, Танче! Прекрасни палачинки! Обичам левурда и с удоволствие ще ги пробвем. Супер са просто!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А казват, че децата не искали да ядат зеленийки :)..., точно две на брой хапнаха от тези вкусотии и за още питаха :) Много ни се усладиха на всички и на вас ще ви харесат, сигурна съм!

      Изтриване