Необходими продукти:
2 яйца
300
милилитра прясно мляко
100
милилитра вода
10 супени
лъжици брашно
¼ чаена
лъжичка сол
1 чаена
лъжичка захар
¼ чаена
лъжичка бакпулвер
12-15 листа
левурда
Плънка:
180 грама
крема сирене разбъркано с две супени лъжици кисело мляко
шунка
настърган кашкавал
настърган пармезан
Приготвяне:
Поставете
всички продукти без 100 милилитра от млякото и левурдата в купа и разбийте с
миксер, докато получите гладко палачинково тесто. Спрете миксера и добавете
останалото мляко, разбъркайте отново и добавете още малко, ако трябва, докато
получите хубаво палачинково тесто.
Поставете
тестото в хладилника за 20 минути.
Нарежете
левурдата на ситно и я добавете към тестото.
Загрейте
тиган с половин чаена лъжичка масло и няколко капки олио и изпържете
палачинките.
Гарнирайте палачинките с
крема сиренето и шунката. Сервирайте топли.
Великолепно предложение!
ОтговорИзтриванеЛесни и бързи за приготвяне, а са наистина вкусни и различни!
ИзтриванеБлагодаря, Миленка!
Идвам ти на гости:))
ОтговорИзтриванеСамо обещаваш, Весе :)
ИзтриванеПоздрави!
О, монго, много ми харесаха, Танче! Прекрасни палачинки! Обичам левурда и с удоволствие ще ги пробвем. Супер са просто!
ОтговорИзтриванеА казват, че децата не искали да ядат зеленийки :)..., точно две на брой хапнаха от тези вкусотии и за още питаха :) Много ни се усладиха на всички и на вас ще ви харесат, сигурна съм!
Изтриване