Необходими продукти:
1 голяма връзка магданоз, може да се използва и кориандър
3 глави лук шалот или 2 обикновени, нарязан на едро
1 малка глава чесън, необелена
3-5 супени лъжици зехтин, допълнително за сервиране
6 чаши пилешки бульон
100 грама киноа
400 грама млечен грах от консерва
3 печени пилешки бутчета (или 2 сурови пилешки гърди без кожа)
1 чаена лъжичка сол
черен пипер на вкус3 глави лук шалот или 2 обикновени, нарязан на едро
1 малка глава чесън, необелена
3-5 супени лъжици зехтин, допълнително за сервиране
6 чаши пилешки бульон
100 грама киноа
400 грама млечен грах от консерва
3 печени пилешки бутчета (или 2 сурови пилешки гърди без кожа)
1 чаена лъжичка сол
кората от един лимон и сокът от половин, около 3-4 супени лъжици
1 люта зелена чушка (по желание)
3 супени лъжици орехи
Измиите и изпечете бутчетата с малко сол и чирен пипер, добавете и
цялата глава чесън при тях.
Разделете връзката кориандър на две части и сложете половината в кухненски робот заедно с шалота, половината от печения чесън и половината зехтин. Смелете до почти гладка консистенция.
Запържете пасираните лук и магданоз на средна температура в тиган в продължение на 3-4 минути.
Поставете пилешкия бульон в подходяща тенджера и оставете да къкри. Добавете запържените зеленчуци и киноата.
Варете в продължение на 15 минути, или докато киноата се свари.
Прибавете печеното пиле, накъсано на парчета и граха от консерва. Също така в съда в който се е пекло пилето сипете малко бульон и разбъркайте, така че да се разтворят всички запечени частици и добавете и тях към къкрещата супа. Прибавете и ситно настърганата лимонова кора.
Варете до готовност. Накрая подправете с малко сол, черен
пипер и лимонов сок на вкус.Разделете връзката кориандър на две части и сложете половината в кухненски робот заедно с шалота, половината от печения чесън и половината зехтин. Смелете до почти гладка консистенция.
Запържете пасираните лук и магданоз на средна температура в тиган в продължение на 3-4 минути.
Поставете пилешкия бульон в подходяща тенджера и оставете да къкри. Добавете запържените зеленчуци и киноата.
Варете в продължение на 15 минути, или докато киноата се свари.
Прибавете печеното пиле, накъсано на парчета и граха от консерва. Също така в съда в който се е пекло пилето сипете малко бульон и разбъркайте, така че да се разтворят всички запечени частици и добавете и тях към къкрещата супа. Прибавете и ситно настърганата лимонова кора.
Смелете останалия магданоз с малко сол, една супена лъжица лимонов сок, орехите, останалия печения чесън, малко
вода и 1-2 супени лъжици зехтин в блендер, докато получите песто.
При сервиране гарнирайте супата с една лъжичка от магданозеното
песто, нарязани на ситно зелени чушки (ако решите да използвате) и малко пресен
зехтин.
Аз използвах печени пилешки бутчета, но може да използвате
и пилешки гърди, които се готвят много бързо с тях супата ще бъде и
по-диетична. Пилешките гърди, ще трябва да прибавите нарязани в бульона малко
преди да поставите киноата.
Ако харесвате магданоз ще харесате и тази супа, сигурна
съм. Приготвя се изключително бързо, особено ако опечете пилешките бутчета
предварително.
За спойка на супата аз използвах киноа, но може да се
използват и други добавки за тази цел, като ориз, дребни макарони, булгур, жито,
орзо или друго, каквото предпочитате.
Предпочитам я точно така, както си я приготвила, Танче. Здравословна, засищаща, вкусна, апетитна... Че даже и с бутчета (предпочитам ги пред гърдите). :) Има ли още една порция?
ОтговорИзтриванеПрегръдки и красива Цветница утре! :)
Хайде миличка, чакам те, топла-топла съм сервирала с парченце домашен хляб :)
ИзтриванеПрегръдка и смирена Страстна седмица ти желая!
Много обичам супа с грах, а и с пиле още повече! Страшно интересна и е достатъчно шантава за да ми хареса! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеСигурна бях, че ще ти хареса Поли!
ИзтриванеПрегръдка :)