Продукти необходими за
форма с размери 20 сантиметра:
600 грама ябълки
100
грама брашно100 милилитра прясно мляко
40 грама захар
1 пакетче бурбонска ванилова захар
2 яйца
1 чаена лъжичка бакпулвер
1 щипка сол
В голяма
купа, пресейте брашното с бакпулвера и прибавете захарта и щипка сол. Добавете
млякото и жълтъците и разбъркайте, за да се смесят добре всички съставки.
Добавете ябълките, нарязани на тънки филийки и ги разбъркайте, така че тестото
да се разпредели навсякъде по тях.
В друга
купа, разбийте белтъците с едно пакетче ванилова захар и ги прибавете на
няколко пъти към сместа с ябълките, леко и внимателно разбърквайте от дъното
към върха.
Чуден! Толкова много пластове вътре, а и толкова висок! Поздравления, Танче! Великолепни снимки!
ОтговорИзтриванеГаби, без да се старае човек стават пластовете, сами се подреждат ябълковите резанчета :)
ИзтриванеБлагодаря ти!
Любимите ми плодове в неустоим сладкиш!
ОтговорИзтриванеТолкова да обичам десерти с ябълки, че не може повече, а този ябълкова облак е прекрасен, Танче!
Записвам си го!
Марийче, аз също мнаго обичам ябълкови десерти и си имам няколко любими, все си мисля, че трябва да разнообразявам, но толкова си ги обичам, че все едни и същи си приготвям, като този. Със сигурност съм го приготвяла десетки пъти и никога не можем да му се наситим :)
ИзтриванеБлагодаря ти!
Поздрави!
Чудесен е, Таничка!
ОтговорИзтриванеИ със сигурност много уханен!
Хубава вечер от мен!
Благодаря ти, Дани :)
ИзтриванеПрегръдки!
Чудесен ябълков сладкиш! Много интересно се е получило на пластове вътре.
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
Радвам се, че ти харесва, Тили :) Много е симпатичен и изключително вкусен!
ИзтриванеБлагодаря и спокойна вечер и на теб!
Това е един от любимите сладкиши в къщи. И аз много го харесвам, Танче. Лек, ароматен и супер вкусен. Чудно си го направила!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Йоли :), радвам се, че одобряваш изпълнението, аз така го харесвам, изпечен във висока форма :)
ИзтриванеПрегръдка!
Сладкиша ме заинтригува с вида си ,но ме притеснява количеството на захарта - 40 гр. не е ли малко за 600 гр. ябълки?
ОтговорИзтриванеТова са четири супени лъжици захар с връх, ако обичате много сладко, може да добавите още една или две, но това определено е един по различен сладкиш, усеща се вкуса и аромата на ябълките, а те също са сладки, всички други количиства са много малко и за моят вкус захарта е достатъчно. Оснен това и поръсвенето на сладкиша с пудра захар след като е готов, добавя допълнително сладост. Опитайте и добавете според вашия вкус.
ИзтриванеТанче, изглежда невероятно. С теб сме на една вълна, ябълкова.:)И аз тези правих два дена подред ябълкво сладкиш. Обичам различните варианти на ябълковите сладкиши. Когато хапвам такъв сладкиш, усещам вкуса на Коледа, може би заради канелата. В твоя вариант тя отсътства, смяташ ли че ще е удачно да я добавя, съвсем мъничко.:)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Разбира се, че можеш да добавиш канела, щом я обичаш :) Вкъщи мнението за канелата е разделено на две, обичащи и не обичащи, затова по често я избягвам и заменям с любимата на всички ванилия.
ИзтриванеБлагодаря ти, Алечка :)
Поздрави!