400 грама бутер
тесто
6 сини сливи, моите
са от сорта Блек Стар
1 супена лъжица
царевично нишесте
3 супени лъжици
кафява захар
1 яйце за намазване
2 супени лъжици
галета
3 супени лъжици
сладко от сини сливи
2 супени лъжици
филирани бадеми
Включете фурната да
загрява на 180˚С.
Върху набрашнен
плот разточете бутер тестото леко.
Изрежете кръг с
диаметър около 30 сантиметра.
Разнесете
внимателно сладкото по повърхността, като оставите 5 сантиметра по външния борд
на кръга ненамазан.
Поръсете галетата
върху сладкото.
Измийте и подсушете
сините сливи. Нарежете ги на четвъртини.
Подредете сливите
върху блата намазан със сладко, поръсете ги с две лъжици от кафявата захар и филирани
бадеми.
Повдигнете краищата
на тестото навътре, като покривате част от плодовете. По този начин ще се
предотврати изтичането на соковете от сливите при печенето.
Намажете борда на
галета с разбитото яйце и поръсете с една лъжица от захарта.
Изпечете галета за 30
минути в предварително загрятата фурна.
Много сочен и апетитен галет, Танче! Вземам си парченце за кафенце! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Заповядай, миличка, да ти е сладко:)
ИзтриванеХубав ден ти желая, Светле!
Сочно и вкусно! Поздравления, Таня!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Хриси :)
ИзтриванеМноооого сочно...наистина!
Поздрави!
Красота!Поздравления за прекрасните снимки на този съблазнителен сливов разкош:)))))))
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Миленка, радвам се, че ти харесва :)
ИзтриванеУсмивки!!!
Разтапящо удоволствие... Таничка, прекрасен галет! Представям си как е ухаело на масло, сливи и бадеми... Омайващо е!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубав ден! Че нещо пак се е намръщил...
Наистина ухаеше неземно, Гери :)
ИзтриванеБлагодаря ти!
Нека се мръщи, ние ще му се усмихваме :)))
Прекрасен галет, Таничка!
ОтговорИзтриванеИ ухае чудесно!
Прегръдка!
Много ти благодаря, Дани!
ИзтриванеПрегръщам те и аз :)