Необходими продукти:
1 ¼ чаши брашно
1/3 чаша неподсладено какао на прах
1 чаена лъжица бакпулвер
¼ чаена лъжичка сол
2 големи яйца със стайна температура
½ чаша захар
1 супена лъжица ванилова захар
½ чаша мляко (смесете три супени лъжици гъсто кисело мляко, а останалата част допълнете с прясно мляко и разбъркайте)
3 супени лъжици олио
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 160°C. Намажете формата за понички с малко олио.
Смесете прясното и киселото мляко в малка купа. Добавете олиото и разбъркайте добре. Поставете настрана.
Смесете брашното, бакпулвера, солта и какаото в средно голяма купа . Смесете съставките много добре и оставете настрана.
В голяма купа разбийте яйцата на ръка. Добавете захарта и продължете да бъркате, докато сместа побелее . Добавете ванилията. Разбъркайте.
Прибавете на няколко пъти млечната смес редувайки последователно с брашнената, като междувременно разбърквате, докато тестото стане гладко.
Поставете тесто в пош, с който ще ви бъде по-лесно да запълните формичките, които трябва да са пълни на приблизително на 80% от обема си.
Поставете формата в предварително загрятата фурна в продължение на 8 минути или докато клечка за зъби, поставена в поничката излезе чиста. Оставете поничките да се охладят във формата за 5 минути и след това ги извадете върху решетка.
Количеството на тестото стига, за да се изпекат два пъти понички във формата.
Танче, чудесно изглеждат, но като кексчета ли са или имат текстура на поничка, по-пухкави и мекички?
ОтговорИзтриванеМного мекички и сочни мъфини, само дето са печени във форма за понички :)
ОтговорИзтриванеПоздрави, Весе!
Мерси!
ИзтриванеДе да имаше един наниз и за мен,Таня,много сочни изглеждат поничките ти и забавни при това!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Роси :)
ОтговорИзтриванеС удоволствие бих ти направила не един, а няколко наниза :)
Поздрави!
Боже .... какви снимки?
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Дани :)
Изтриване