Как ви се струва да поднесете на семейството си такава неустоимо вкусна закуска 😊представете си тези рула от многолистно тесто, пълни с лек и невероятно нежен крем с аромат на ванилия и вкусни сушени плодове, на които когато попаднете ви опияняват с неустоимия си леко карамелизиран вкус 😍 Представихте ли си ги?!?
С малко внимание и отделено време от ваша страна, ще спечелите много доволни и усмихнати личица в съботната сутрин! Незаменимо!
Запишете си тази рецепта и непременно я опитайте.
Необходими
продукти:
250 мл хладко
прясно мляко
1 пак.
ванилия
4 с. л. захар
7 г суха мая
4 с. л. олио
1 белтък,
жълтъка се отделя за намазване преди печене
500 г брашно Класик София Мел
½ ч. л. сол
100 г меко масло
1 чаша сушени плодове, предварително накиснати в ром, коняк или калвадос
За крема:
1 яйце
3 с. л.
захар
1 пак. ванилова
захар
1 ч. л. ванилов екстракт
2 с. л.
царевично нишесте
300 мл. прясно мляко
Гответе всичко на средна температура на котлона при непрекъснато бъркане, докато получите гъст, гладък крем.
Готовия крем махнете от котлона и покрийте по повърхността с ъс свежо фолио. Оставете го да се охлади напълно преди да го използвате.
Приготвяне:
Разтворете
маята в хладкото прясно мляко заедно със захарта.
След като
маята се активира и шупне, прибавете олиото и белтъка, разбъркайте.
В голяма
купа изсипете брашното и по средата направете кладенче. Изсипете течните
съставки там и омесете меко тесто.
Поставете
готовото тесто в купа намазана с олио и го покрийте с найлоново фолио. Оставете
го да втаса на топло, докато удвои обема си.
След като
втаса, разделете тестото на 7 равни
части, които оформете на топчета.
Разточете
всяко топче с диаметър 20 см.
Намажете
всяка кора равномерно и дебело с меко масло и поръсете с помощта на цедка за чай с натурално
нишесте отгоре. Поставете корите една върху друга. Последната не намазвайте с масло.
Разточете
така подредените кори една върху друга, на една голяма кора с диаметър 40х30.
Намажете по
цялата повърхност с варения крем равномерно кората и поръсете със сушените плодове.
Завийте на
плътно руло от широкия край и нарежете на парчета с дебелина 5 см.
За лесно
разрязване на еднакви рула, използвайте конец за зъби или друг здрав такъв.
Подредете
рулата върху тава постлана с хартия за печене с разрезите съответно нагоре и надолу, и натиснете
всяко руло за да се сплеска леко.
Покрийте ги
с найлон и ги оставете да втасат за 30-40 мин.
Преди
печене, намажете повърхността на рулата с разбит жълтък с малко прясно мляко.
Печете на
180°С за 40 минути, докато рулата станат със златист загар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар