За мен е удоволствие, че имам възможността да опитам това чисто ново брашно Пица на любимата ми марка София Мел у дома!
София Мел Пица тип 00 е произведено от 100% висококачествено бяло брашно от мека пшеница. Тестото от това брашно е много еластично, заради високото съдържание на глутен и може лесно да се оформя веднага след замесване. Печивата с това брашно имат хрупкава, тънка коричка и всяка хапка напомня на вкуса на Италия. То е подходящо за тънки пици тип италиански, фокачи, домашни пърленки, гризини, а аз ви предлагам и тази традиционна немска вкусотия и ви обещавам да си оближете пръстите!
Необходими продукти:
За тестото:
500 грама брашно Пица София Мел +
за доомесване
1 чаена лъжичка сол
300 милилитра хладка вода
1 и ½ чаени лъжица захар
½ пакет прясна мая
3 супени лъжици зехтин
За плънката на 1 брой фламкухен:
1 глава лук (може да е жълт или червен)
100 грама пушен бекон
4 супени лъжици крем фреш
Приготвяне:
Разбъркайте захарта и маята в хладката
вода. Оставете настрани, докато сместа шупне.
Поставете в голяма купа брашното,
прибавете солта, разбъркайте. По средата направете кладенче и изсипете
шупналата мая и зехтина.
Омесете върху набрашнен плод, меко
нелепнещо тесто, поне за 10 минути, за да се активира добре глутена.
Готовото тесто поставете в намазана с
олио купа и го покрийте с найлоново фолио. Оставете го да втаса за 1 час,
докато удвои обема си.
През това време направете плънката, като нарежете лука на полумесеци и бекона на лентички. Запържете ги в голям тиган, докато лука омекне и от бекона се стопи мазнината.
Изпечете фламкухена за 10 минути в
предварително загрята фурна на 230°С с вентилатор.
За ва видите и клипчето с най-важните стъпки при приготвянето, елате в инстаграм.
Идеята е от любимата ми Кремена Русева, която е най-големият майстор на подобни печива в интернет обкръжението ми <3
Да ви и е вкусно!
Няма коментари:
Публикуване на коментар