Днес ви представям, моята рецепта №2 от книгата на София Мел.
Няма ди ви агитирам да си ги приготвите тези сладурчета, само ги погледайте малко и незменно ще ви се прииска да ги имате за себе си 😍
Приготянето е като детска игра, а вкусът им неустоим, особено за любителите на сиропирани десерти и на тези, които си падат по лимоновия вкус и аромат!
Необходими продукти:
За тестото:
фино настъргана кора от 1 голям лимон
150 милилитра зехтин Eкстра Virgin
175 грама фина захар
4 големи яйца
175 милилитра прясно мляко
200 грама пшеничен грис София Мел
75 грама пшенично брашно Класик на София Мел
1 пакет бакпулвер
За лимоновия сироп:
сока от 1 голям лимон
250 грама захар
2 супени лъжици мед
1 лимон, тънко нарязан (по желание)
За да видите начина на приготвяне, кликнете тук.
Здравейте. Редовно посещавам прекрасното ви кътче тук и ви благодаря за прекрасните рецепти. Току що започнах приготвянто на тези кексчета. Но имам въпрос: какво означава фина захар- кристална фина захар или пудра захар? Наистина ме озадачава…. Мисля, че съм срещала и в други ваши рецепти точно това наименование. Моля, кажете каква ползвате в случая? Благодаря ви предварителни
ОтговорИзтриванеНаправих ги. Използвах кристална захар за сместа. Много вкусни. Използвах силиконови форми и станаха ефектни на вид. Благодаря за поредната интересна и сполучлива рецепта.
ОтговорИзтриване