Надявам се да успея да внеса настроение и кулинарно вдъхновение в домовете ви с предложенията, които ще приготвя специално за предстоящите празници!
💥Днес ви каня да участвате в раздаването на подаръци, специално предоставени от София Мел💥 GIVEAWAY 💥
Колко пъти сте си представяли, как ще занесете закуската приготвена с любов на вашият любим човек в леглото 💖 за това ви е нужен стилен поднос, на които да подредите приготвените от вас вкусотии! А за да го спечелите и да направите тази изненада по Коледа е достатъчно да се включите в играта, която започва от днес в моя профил в инстаграм 💥
Ако искате да научите повече за мен и някой от рецептите, които споделям само в инстаграм или за организираните игри съвместно със София Мел, които ще се постараем да вървят регулярно през цялата 2021 година, последвайте @donevatania и @sofiamel.bg
Днес ви предлагам рецепта, за тези сладурски бисквитки с целувки, потопени в шоколад и поръсени със захарна декорация! Радост за малки и големи са тези изкусителни десетчета. Поставете ги върху един поднос и ще се изненадате, колко бързо ще изчезнат 😋
За
шоколадовите бисквитки:
280 г брашно Екстра София Мел
200 г меко
масло
100 г пудра
захар
1 яйце
2 пълни с. лъжици какао
За
целувките:
3 белтъка
1 щипка сол
1 пакетче
ванилова захар
150 г захар
¼ ч. лъжичка
лимонов сок (аз използвам
cream of tartar)
За декорация:
200 г черен
шоколад или кувертюр
1 с. лъжица кокосова мазнина
Загрейте
фурната на 170°C.
За шоколадовите бисквити замесете тесто от всички съставки, оформете го във формата на цилиндър с диаметър 4 см. и го увийте в стреч фолио. Приберете го във фризера за 20-30 минути, докато стегне. След това нарежете тестото на кръгли шайби с дебелина 5мм. Поставете кръговете върху тава постлана с лист хартия за печене и печете около 8-10 минути. След печенето оставете бисквитките да се охладят добре.
За целувката,
сложете белтъците в купа заедно със захарта на водна баня и бъркайте, докато
захарта се стопи. Махнете от огъня и разбийте на висока скорост с миксер,
докато сместа стане много гъста и лъскава. Междувременно белтъка се нагрява
много поради банята с гореща вода, така че евентуално присъстващите бактерии умират и белтъка става по-траен и безопасен за консумация.
След това
веднага изсипете белтъчната маса в чист найлонов сладкарски пош с кръгъл накрайник и
декорирайте шоколадовите бисквитки. Поставете ги на голям поднос и ги приберете в
хладилника, докато приготвяте шоколадовото покритие.
За целта
нарежете шоколада, поставете го в купа и бавно го разтопете на водна баня.
Разбъркайте в него кокосовото масло, така че да стане малко по-течен.
Накрая изсипете шоколада в подходящ съд и потопете за кратко бисквитките с целувката надолу. Отцедете излишния шоколад и поставете бисквитките върху хартия за печене, поръсете със цветна захарна декорация. Оставете бисквитките да изсъхнат.
Консумирайте сладките в рамките на 3-4 дни, като ги съхранявате на хладно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар