За 24 броя банички.
3 големи
кръгли кори, печени на сач
200 гр.
сирене, много добре оцедено от саламурата
100 грама
извара
1 яйце
1 връзка
магданоз, нарязан на ситно
¼ чаена чаша
вода
300 мл. олио Калиакра Първа преса за пържене
Приготвяне:
Поставете
корите една върху друга и ги нарежете на осем триъгълника.
Разбъркайте
добре всички продукти за плънката.
Поставете по
една пълна чаена лъжичка от плънката в широката част на кората по дължина, разпределете я равномерно и оформете
баничката, като подвиете крайчетата навътре и завиете на руло, така че да се
образува пуричка. Намажете края на кората с малко вода, за да залепне и да не
се отваря.
Налейте
олиото в тиган за пържене и го загрейте на умерена температура. Изпържете
баничките, докато се зачервят добре от всички страни.
Извадете
готовите банички и ги оцедете върху кухненска хартия, за да се поеме излишната
мазнина.
Сервирайте, докато са топли.
Да ви е вкусно!
Прекрасни !
ОтговорИзтриванеПоздрави !