
Необходими
продукти:
100 грама
тъмен шоколад
200 грама
масло, стайна температура
150 грама
светло кафява захар
80 грама
фина бяла захар
1 пакет
ванилова захар
2 яйца
275 грама
брашно Екстра София Мел
1 чаена
лъжичка бакпулвер
35 грама
натурално какао
100 грама
бял шоколад или шоколадови капки
100 грама
тъмен шоколад или шоколадови капки
40 грама млечен шоколад за декорация
Приготвяне:
Включете
фурната на 180°С.
Разтопете
шоколада в микровълнова фурна или на водна баня. Оставете да се охлади леко.
Разбийте с миксер
или с телена бъркалка мекото масло със захарта.
Прибавете
яйцата едно по едно, като след всяко, разбивате до пълното му усвояване от
сместа.
Прибавете
шоколада към маслото и яйцата и разбъркайте.
В отделна
купа, смесете брашното, какаото и бакпулвера.
Прибавете
сухите съставки при течните и разбъркайте с шпатула, докато получите гладко
тесто. Накрая прибавете нарязаните на ситно бял и тъмен шоколад или
шоколадовите капки, ако използвате от тях.
С помощта на
лъжица за сладолед, поставете от тестото на разстояние върху хартията за печене.
Оформете с
леко намокрени пръсти в кръгла и плоска форма бисквитите. Поръсете отгоре и от
шоколадовите парченца, ако ви харесва идеята.
Поставете
тавата във фурната и печете 10-12 минути.
След като бисквитките изстинат, разтопете 40 грама млечен шоколад и декорирайте бисквитите.
Да ви е
сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар